Награди БАФТА 2017

Награди БАФТА 2017

Мюзикълът "La La Land" получи награда БАФТА за най-добър филм


Церемонията по раздаването на годишните отличия на Британската академия за филмово изкуство се състоя на 12 февруари 2017 г. в Лондон. "La La Land" е големият победител на вечерта с общо пет награди – за най-добър филм, за най-добър режисьор, за най-добра актриса, за музика и кинематография.


Кейси Афлек бе удостоен с БАФТА за най-добър актьор за ролята си във филма "Манчестър до морето". Филмът "Аз, Даниъл Блейк" бе удостоен с наградата за най-добър британски филм.

Унгарският „Син на Саул“ на Ласло Немеш бе отличен като най-добър чуждестранен филм, а „Тринайстият“ (филм за американската наказателна система) взе наградата за документален филм.

Заедно с актьорите, звезди на 70-атата церемония в Албърт хол станаха принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, които трябваше да връчат наградата за принос към кино изкуството на американския актьор и режисьор Мел Брукс.

Наградите БАФТА са смятани за британски еквивалент на наградите "Оскар". Те се раздават две седмици преди церемонията по връчването на най-престижните филмови награди.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.