Междузвездни войни: Бунтовниците


Rogue One


Епизодът ще разкаже историята и приключенията на династията на Люк Скайокър и принцеса Лея и ще включва нови персонажи, но и черния галактически злодей Дарк Вейдър.


Осмият опус от сагата се развива хронологично преди епизод 4 – „Нова надежда“, излязъл през 1977 г.

В центъра на новия филм е Джин Ерсо (в ролята е британката Фелисити Джоунс), млада жена извън закона. Тя има проблеми и със Съпротивата, и с империята. На нея се пада трудната задача да открие как да бъде разрушено страшното оръжие на империята – Звездата на смъртта.

 

Сред звездите на епизода са Диего Луна, Риз Ахмед, Джиан Вен, Дони Йен. Носителят на Оскар Форест Уитъкър ще бъде бунтовникът Сау Герера, който в края на трейлъра пита „ако продължиш да се биеш, в какво ще се превърнеш“?

Алън Тудик, специалист по дублажите на анимационни филми, ще озвучи дроида K-2S0. Според Entertainment Weekly той е антиподът на C-3P0 - легендарния златист робот в „Междузвездни войни“.

Австралиецът Бен Менделсон, станал известен от сериала на Netflix "Bloodline", влиза в ролята на нов злодей: амбициозния офицер без скрупули Орсън Креник, готов на всичко за императора и за да избегне гнева на Дарт Вейдър.


Датчанинът Мадс Микелсон ("Казино Роял", "Ханибал"...) ще бъде Галън Ерсо, бащата на Джин, от чиито научни познания се интересуват и Империята, и Съпротивата.Финален трейлър Rogue One: История от Междузвездни войни идва в кината на 16 декември 2016 на 3D, IMAX 3D и 4DX!

Изтточник: Entertainment Weekly (EW)