Веселите зъбки

Веселите зъбки
Повече от 300 вида бактерии живеят в устната ни кухина и при инфекции на зъбите и венците безпрепятствено преминават в кръвта и оттам в цялото ни тяло. По мнението на специалистите, могат да бъдат изброени до 80 заболявания, в основата на които стоят проблеми със зъбите.
За да бъдат избегнати тези болести, трябва да имаме добра устна хигиена, културата за която да бъде формирана още в ранна детска възраст. Децата трябва да придобият навик заедно с родителите редовно и правилно да мият зъбите. За по-добра здравна култура в страната ни в момента се провежда кампанията „Веселите зъбки“, която цели да научи както родителите, така и децата да бъдат отговорни към своето здраве.

Кампания за профилактика на детското дентално здраве еорганизирана от верига магазини "dm" и подкрепена от СБЗ . Провежда се от 01.10.2016 г. до 31.12.2016 г.
Обхваща деца до 6 годишна възраст от ясли,детски градини и предучилищни от цялата страна.
Информационната книжка "Веселите зъбки" се раздава на всеки родител на касите на магазини dm и в детските учебни заведения. Тя съдържа талон за един безплатен профилактичен преглед при стоматолог.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.