Евровизия 2017

Евровизия 2017

Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс Евровизия. Българската песен „Beautiful Mess” зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа. Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот. Максималните 12 точки бяха присъдени от 4 страни – Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него.

„Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители” – сподели българският представител.

Тази нощ, по време на финала на Евровизия 2017, на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента „Amar Pelos dois”.

България получи още отличия от тазгодишното издание на Евровизия. След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди – за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов записа най-доброто постижение в песенния конкурс. Миналата година Поли Генова класира България на 4-то място. През 2007 година Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция.
Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Киев в неделя (14 май). Веднага след това те ще вземат участие в коментарното студио на БНТ1, посветено на Евровизия 2017. Негови водещи са Боряна Граматикова и Драгомир Драганов и ще започне в 13:00 часа.

Kristian-kostov 1България отива на големия финал на Евровизия в събота, 13 април, след като песента "Beautiful mess" спечели сърцата на публиката и журито в Киев.

Шоуто ще започне в 22 ч. българско време. Останалите финалисти, излъчени тази вечер, са: Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия

Властите в Киев решиха, че Кристиан е бил малолетен, когато е пял в Крим след анексирането от Русия и затова постъпката му не нарушава закона.
eurovision 2017 1

Младият музикален идол Кристиан Костов е българският участник в тазгодишното издание на Евровизия 2017, съобщи БНТ. Той ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев.
Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението” – сподели Кристиан Костов.

Певецът, който от миналата година е част от музикалната компания Вирджиния Рекърдс, е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп-хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четъртия сезон на музикалното риалити X Factor. Дебютният му сингъл „Не си за мен” оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Pavell & Venci Venc’ с негово участие, „Вдигам Level”, беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.


Песента, която Кристиан Костов ще представи на , е озаглавена „Beautiful Mess”. Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. Проектът е реализиран специално за конкурса от Вирджиния Рекърдс. Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Кристиан Костов представя България на Евровизия 2017 с песента „Beautiful Mess”

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.