Защо не се разпознаваме в зодиакалния си знак?

Защо не се разпознаваме в зодиакалния си знак?
Как да се припознаем в зодията си? Тази тема е толкова важна, че според мен с нея трябва да започва всяко едно астрологично познание. В дадени аспекти тя дори е революционна.

Има хора, които не се припознават в зодиакалния си знак. Трябва да отбележим, че астрологията сама по себе си е много сложна наука – трудно се учи и се свиква с нея. За да могат хората да я разбират, се е наложило да се вземе определен елемент на популярност – зодиакалния знак.

Обикновено астрологията се свързва с него, защото всички хора в рамките на един месец са представители на една и съща зодия. Това е твърде удобно, защото не е необходимо човек да се консултира с астролог и да проверява каквото и да било. Рождената му дата определя кой е неговият зодиакален знак. Оттук нататък следва дали човек ще се идентифицира със зодията, или не.

Всички знаем, че математиката е сложна и многопластова наука и никой не я свързва само с числата от 1 до 10, защото всички ги познават. Също толкова сложна и многопластова е астрологията и свързването й само със зодиакалния знак е грешно. В настоящия живот на човека зодиакалният му знак определя посоката, в която е поел, но това не означава, че той е стигнал в тази посока.

 

Например: Ако човек е зодия Близнаци, това означава, че той върви в посока, комуникация, общуване и развитие на интелектуален потенциал, а дали той ще стигне до там, зависи от собствените му усилия и от това докъде е стигнал.Lunata_nashata-istinska-syshtnost_cover

Ако се замислим, има много представители на зодията Овен, които не са авторитетни. Те не се раждат авторитетни. На базата на желанието да са позитивно приети, те полагат усилия да развият авторитета си. Близнаците не се раждат любознателни и информирани. Ако не работят върху своя интелект, те могат да се окажат глупави хора, които смятат, че са компетентни по всички въпроси, и говорят неща, които никой не иска да слуша. Тук идеята е те да изградят интелект, зад който да базират съжденията си. Има много Водолеи, които нямат приятели. Те трябва да се отворят към хората, да ги обичат и приемат.


Пътят, начертан от зодиакалния знак, е този, по който човек трябва да стигне. Зодията изразява желанията на човека, ако той следва желанията си, ще бъде щастлив. Идеята за личното щастие на практика първо минава през позволението на родителите и след това от одобрението на обществото. Щастието на човека е свързано с умението му да защитава личните си интереси, да следва желанията си и със способността да ги реализира.

Желанията на всеки един от зодиакалните знаци са различни. Тези на Овена се различават от тези на Рибите. Тези на Лъва са различни от тези на Козирога. Налице са много типове желания и родители, които се опитват да тласкат в една посока, която те смятат за сигурна спрямо собствените си желания.

Ресурсът, с който човек слиза на Земята – това, което му е познато, се определя от Луната.


За хората, които са загубили себе си, пътя си и са притиснати от родителите и обществото, позицията на Луната е единственото, което е сигурно в живота им. Те често въобще не стигат да развият качествата на зодиакалния си знак. Затова има глупави и необразовани Стрелци, лошо общуващи Близнаци, неавторитетни Овни, студени и лоши Раци. Защото средата невинаги позволява човек да развие качествата си.horoscope esoteric pix


Тъжно е, че при раждането на човека зодиакалният знак работи частично, по-скоро в негативните аспекти, за усвояването на положителните ни трябва време и опит. Затова Овенът, който не работи върху авторитета си, е агресивен човек, който никой не понася. Близнакът, който не работи върху интелекта си, е лаладжия, който никой не иска да слуша, Ракът е един прекален социопат, който не може да се свърже емоционално с хората.

 

За да извървят пътя, определен от зодиакалния знак, хората трябва да развият в себе си качествата, характерни за всяка зодия. Позицията на Луната в картата на човека често е непозната, защото това трябва да се провери. Днес със специализираните програми в интернет това е твърде лесно, но в миналото не е било така. Трябвало е астролог да изготви картата, като използва ефемеридите – неща, които са сложни за човек без подготовка по темата.

Когато човек разбере позицията на своята Луна,там припознаването е на 100 процента.


Там е опитността, която човекът е отработил и познава. Това е ресурсът, на който той стъпва. Това са нуждите му. Когато са задоволени нуждите на Луната, човекът може да е щастлив.

Например: Имах позната жена Телец, която заявяваше: „Аз не съм Телец – нито съм практична, нито имам пари и отношение към тях“. В случая Луната беше супернехармонична към Слънцето, което обясняваше невъзможността на жената да извърви пътя на Луната към Слънцето. При проверка на позицията на Луната й се установи, че тя е в знака на Стрелец. Когато разбра това, жената напълно се припозна във всичко – беше прекалила с висшето образование, говореше няколко езика, учеше десета специализация, но е много трудно, тръгвайки от опитността на Стрелеца, човек да стигне до опитността на Телеца. Едното е в суперменталната част, а в другата част се налага човекът да се заземи. При жената, за която говорим, беше налице тежка опитност с крайно негативната фигура на баща Телец, който тя беше игнорирала. Когато по ред причини жената игнорира енергията на Телеца, тя не може да стигне до нея. В такъв случай човек може да стигне само в нисшите проявления на Телеца – да биде стиснат и пестелив по твърде глупав начин. Затова комбинацията между Слънцето и Луната показва дали пътят в живота на човека ще бъде лесен, или труден. Защото, когато е налице голяма несъвместимост между знаците и опитността, от човек се изисква много повече търпение, интелект и работа върху себе си.

В действителност Луната е нещо, което винаги съществува в живота на хората. Например има хора със зодия Козирог, които не могат да постигнат кариера, но рядко има хора с Луна в Козирог,  които да нямат такава. Има глупави Стрелци, които са изключително необразовани и елементарни хора, но почти няма хора с Луна в Стрелец, които да са такива. Съществуват Овни, които не могат да бъдат авторитет, защото са крайно потиснати от родителите си, но няма хора с Луна в Овен, които да не работят по авторитета си и да не искат да бъдат авторитет в нещо.

В крайна сметка Луната е ресурсът, който е даден на човека, за да се справи и стигне до целта, която си е поставил, а това е зодиакалният му знак. Всички други планети са допълнение. Дали ще стигне до зодиакалния си знак, зависи от самия човек.

Астрологията, която, освен да тълкува Слънцето и Луната, акцентира и над другите планети, домовете, дава различни тълкувания, показва на хората как да извървят този пьт. Най-щастливи са тези, които имат Слънце и Луна в една позиция, което означава, че самият урок в изминалите животи и в настоящия е един и същ – просто трябва да се подобри. Например: при Слънце и Луна в Овен много често съществува твърде необуздана агресия и елементи на простак. Тук е налице идеята, че това трябва да се отработи, защото Овенътвъв високото си изялвение е един достоен, принципен човек, който на база принципите и добротата си помага и защитава хората.

Съществува мнение, че има хора, на които в живота им е по-лесно, отколкото на други. Реално това не е така. В живота на всеки човек има трудни аспекти, предизвикателни конфигурации на планетите, позицията на планетата Сатурн и т.н.

Житейската среда и родителите също са определящи фактори. Понякога енергията на родителите е хармонична спрямо тази на децата им, но понякога е блокираща – и в двата варианта е налице нещо позитивно.

В езотеричното познание се приема, че човек сам избира родителите си, за да може да научи чрез тях тези уроци, от които по принцип би избягал.

Когато енергията между детето и родителите е суперхармонична, всички в семейството отработват сходен елемент, като в случая родителите помагат на децата си. Примерно в едно семейство всички роднини са представители на водните знаци. Често това означава, че общият им урок е да отработват емоциите и способността да се свързват емоционално. В този ред на мисли членовете на семейството могат много да си помагат или да повтарят едни и същи грешки, гледайки се един друг.

Когато родителската енергия не е толкова хармонична, означава, че се изисква висока степен на самостоятелност. С други думи, когато е налице родителска подкрепа, човек няма да бъде твърде самостоятелен – ще бъде колективен. Всяка една карта носи в себе си нещо позитивно, което да се развие. Когато човек научи за посоката на своя път, определен от зодиакалния му знак, трябва да тръгне по него и колкото по-рано стане това, толкова по-добре.

Най-популярните елементи, с които борави астрологията, са Слънце, Луна и асцендент. Много хора смятат, че Луната и асцендентът са едно и също. Има астролози, които дават изключителна важност на асцендента. Аз смятам, че асцендентът е толкава важен, колкото и медиум цели, както и върховете на другите домове. Все пак домовете са мястото на случване, а не енергията, която се прилага.

Слънцето реално определя зодията на хората и дава човешката необходимост и желание за изразяване на тяхното его. Различните хора изразяват по различен начин своето его – обичайки другите, трупайки пари, правейки кариера и т.н. Освен че изразява човешкото его, Слънцето се свързва и с целите в настоящето на хората.

Луната е един от кармичните индикатори в хороскопа. Свързва се с това, което човек е натрупа като познание и показва дълбоката човешка същност – истинското Аз, когато човек е сам вкъщи Докато Слънцето отговаря за желанията на хората, то Луната отговаря за нуждите им. Например: Определен човек може да иска да се изявява, да бъде деен и активен, но нуждата му е да си стои у дома на топло, хапвайки топла храна. В този случай говорим, че между желанията и нуждите му има нехармоничен аспект. Това са личностни проблеми, които хората отработват през живота си. В тази книга постепенно ще се спрем на всяка една от позициите на Луната и ще тълкуваме каква информация дава в живота ни.

Откъс от книгата на Хули Леонис „Луната нашата истинска същност“. 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.