Линда Гудман за Жената Телец

Линда Гудман за Жената Телец

Жената Телец е солта на живота
Отвън – като студа и ослепителния сняг, като бурни ветрове гнева, отвътре – като пламък на огнище, като на детството уютното гнездо


„Мама се възвисяваше над околните“ – каза ми веднъж една писателка, Риби, с която обсъждахме характерите на родителите й. А Рибите обичат да се вглеждат в човешката душа. „В такъв случай – попитах – сигурно вие приличате на баща си?“. „О, нямах предвид ръста в сантиметри – отвърна ми тя. – Мама бе по-ниска от мен. Възвисяваше се по дух.“ Тази писателка имаше право. Дори да няма метър и петдесет, жената Телец е голяма жена, тя е солта на живота.

Притежава повече нравствена и емоционална сила от много решителни мъже, както и достатъчно вяра в собствения си пол и възможности. У нея са събрани ценните качества, които всеки мъж търси и рядко намира. Искрена и честна, тя никога не си служи с типичните женски номера и сълзи. Не понася празноглавите кокетки и не смята, че жената трябва да се прави на слаба, за да се наложи. Самата тя има собствено мислене и достатъчно ум, за да постигне каквото иска. Със стоицизъм посреща несгодите и ударите на съдбата.

Понякога може да й причернее пред очите, но никога няма да избухне без повод. В живота търси истинския мъж, защото знае, че е истинска жена и се гордее с това. Ако не го намери или ако той не се окаже такъв, сама ще поеме кормилото на семейството и ще се справи. Скритата й воля и самообладание са толкова силни, че с тях би могла да спре препускащи коне. При неблагоприятно влияние на Риби и Близнаци в рождения й хороскоп ще бъде по-припряна и колеблива, а при асцендент Овен или Лъв, или пък Луна в тези знаци е способна понякога да проявява жестокост и по-често да избухва. Но типичната жена Телец е спокойна, уравновесена, с чувство за мярка.

Зад външността й обикновено се крие чувствена натура, която трудно би могла да бъде обуздана, ако не беше едно много добро за случая качество – да се самоограничава винаги и във всичко. Жената, управлявана от Венера, не е лицемерна. Тя е добронамерена и приема хората такива, каквито са. Умее да разбира човешките им слабости и грешки. Ако спечелите доверието й и станете неин приятел, то е за цял живот. Каквото и да вършите, в каквито и неприятни положения да попадате, тя ще ви защитава и ще бъде с вас. Само че внимавайте – ще очаква да й отвърнете със същата преданост и вярност. Ако не го сторите, ще се нацупи, ще възнегодува и може да престане да се среща с вас. Хората, които не харесва, тя просто отминава с ледено безразличие.

Жената Телец няма нищо против мъжът й да се заглежда по хубави момичета. Самата тя изпитва удоволствие да види добре облечено младо момиче с хубава фигура. За разлика от жената Лъв или Овен няма да избухва в дива ревност всеки път, когато съпругът й целуне по бузата обща приятелка или се възхищава на по-млада жена. Но нека той не прекалява с нейното търпение и толерантност и да не прекрачва границата. Разбере ли тя, че я мами, ще се превърне в истински дявол.

Ако никога не сте я виждали бясна, толкоз по-добре. Не е нужно да задоволявате любопитството си.

Тъй като е земен човек, жената Телец не се впечатлява от чисто духовните цели. Това не означава, че не е умна и интелигентна. Напротив, по ум се мери с най-будните. Просто не я интересува теорията на относителността и разните там абстракции. За нея от значение са здравият разум и способността да се разбират основите на всяка дисциплина. Няма никакво желание да чете сложни философски книги. Предпочита да мисли за полезни и практични неща. Затова в живота й обикновено всичко се развива закономерно и точно (освен ако няма Луна в Близнаци в рождения си хороскоп).

telec pix 1

Тя е чисто физическо създание. Сетивата й са изострени и извлича чувствено удовлетворение от всичко, което върши. Жената Телец не обича изкуствени цветя. Нейните цветя са истински – от върбовите клончета и люляка през пролетта до хризантемите и далиите през есента. Може да си купи от ъгъла букетче зюмбюли или момина сълза – ей така, заради аромата.

Обикновено използва екзотични, трайни парфюми. Но понякога предпочита дъх на измита коса и чиста кожа. Обича миризмата на прани чаршафи, на печен хляб, на скосена трева след пролетен дъжд, на запалена купчина есенни листа. Това трябва да ви подсети да използвате хубав одеколон, да забучите изгоряло листо в ревера на сакото си и да пуснете машината за поливане на тревата точно преди да я целунете за лека нощ.

Неприятните миризми не й понасят. Не отглеждайте хамстери вкъщи, дори да ги пръскате с дезодорант. Не я водете на пържена риба. Виж, миризмата на прясно извадена от водата риба и на конюшня не я дразни, защото е естествена. Налага се да направите точен списък, за да спечелите обонянието й.

Цветовете също действат на сетивата й. Нюансите на синьото и розовото я правят по-сговорчива. Когато отивате при нея, си слагайте синя връзка или яркорозова риза, но не едновременно. Тя има чувство за хармония.

Ако иска, типичната жена Телец може да ви спечели само с умението си да готви. Ходете при нея на гладен стомах. Имате ли късмет да ви покани на вечеря, сигурно ще й направите предложение още преди десерта.

Нейната кухня е капан за всеки мъж. Самата тя обича вкусната храна, затова отвреме-навреме я водете на вечеря навън. Но запомнете: не в някаква пицария или на хамбургери, а в ресторант с най-добри готвачи.

Повечето жени, родени през май, имат музикална и артистична дарба или разбират от изкуство. Обичат да ходят на концерти и изложби. Привличат ги благозвучието и красивите гледки. Те се прехласват пред величието на природата. Затова ще направите добре, ако изберете Ниагарския водопад или Големия каньон за прекарване на медения месец. Едва ли има жена Телец, която да не обича да скита сред природата, да не прекарва спокойно почивните дни на село или да не обича да язди и да лови риба. Земята я примамва и тя откликва, като възторжено прегръща с ръце майката Природа.

Практичността на тази жена се проявява и по отношение на облеклото. Дрехите й са удобни и семпли. Предпочита спортното облекло. С удоволствие носи скъпи костюми, стига да не са прекалено натруфени. Чувствената й природа обича меките плъзгащи се платове, които не дразнят кожата, тъй като има силно изострени сетива за допир. Ако има асцендент Риба или Лъв, или пък Луна в тези знаци, ще носи фино бельо и по-шикозни дрехи.

telec pix 3Жената Телец ще бъде вашата сигурна опора. Има уравновесен характер, лоялна е и изисква същото от останалите. Създава около себе си обстановка на спокойствие и разбирателство. Може да не е красива, но е чаровна и хората я обичат. Присъствието й ще ви подейства отпускащо като гореща вана. Самата тя обича горещите вани с дъхави шампоани и сапуни. Банята й често прилича на личните покои на Клеопатра, стига да има финансовата възможност за това. Остава само да се появи някоя робиня, която да вее с ветрило от палмови листа. Ако живеете с такава жена, сами ще разберете, че тя не обича да й се противоречи, най-малкото пък пред хора. Освен това не обича да върши нещата през куп за грош. Не я карайте да бърза, защото това ще я ядоса, което няма да бъде от полза за вас. Предизвикате ли я, може да ви покаже не бързо, а вихрено темпо, но тогава не ви завиждам. Родена е да бъде майка. Към бебето си е гальовна и грижовна, а то я търси непрекъснато. Когато детето поотрасне и трябва да формира характера му, става строга и взискателна. Понякога по време на юношеството, водена от своята упоритост и непреклонност, може да изгуби мярката и сама да наруши разбирателството си с децата. Не търпи непослушание, не понася мързела и немарливостта, тъй че те трябва да го имат предвид, за да не предизвикат гнева й. И не бива да пускат високо дивата си музика! Но тя ще ги научи на чувство за отговорност. С годините все повече ще се превръща в техен приятел и те ще запазят спомена за една сърдечна майка от ранните си години и приятен събеседник и изповедник с чувство за хумор от по-късните.

Бавно, настойчиво и упорито жената, ръководена от Венера, гради щастието и сигурността на своето семейство. Тя не хленчи и не се оплаква от съдбата. Приема я такава, каквато е и знае, че сама ще съумее най-добре да планира живота си. Мързелът е последното качество, което може да й се припише. Работата не я плаши, независимо дали става въпрос за боядисването на къщата или за преписване на машина на служебни материали. Организирана и подредена, тя може да бъде незаменим помощник и да сложи на мястото му всяко нещо. Работи здраво, но има нужда от почивки, за да не капне. В състояние е да си ги осигури и наложи. Нейното чувство за стабилност не приема бързото забогатяване без здрава основа. Затова ще подтикне мъжа си да следва и ще го издържа през това време. Ще го кара да кани влиятелни хора на вечеря и ще бъде самата гостоприемност. Ако се наложи, ще взима и допълнителна работа. Но иска в един момент да има до себе си силен и преуспял съпруг.

Жената Телец не понася слабостта под каквато и да било форма и ще бъде нещастна с мъж, който няма дял в семейния бюджет. Тя очаква да бъде обезпечена.

Учудващо е нейното търпение и издръжливост по отношение на болката. Емоционалните стресове не могат да я изкарат от равновесие. Няма да забравя сцената, на която присъствах в една болница. Жена Телец очакваше операция с минимални шансове за спасение и го знаеше. Когато я слагаха в количката за операционната, видя сълзите в очите на мъжа си, но нищо не каза. Продължи да се шегува с лекарите и сестрите. Последното нещо, което близките й я чуха да изрича, беше типично за зодията й. Вместо да отправи прощален поглед към тези, които обича, тя смъмри санитарите: „Следващия път, преди да ме качите на това чудо, не забравяйте да смажете проклетите му колела“.

Жената Телец е предана майка и съпруга. С любов и нежност ще отгледа децата си, ще вдъхне вяра и надежда на мъжа, когато е сломен. В поведението й няма изненади и винаги може да се разчита на нея. Тя излъчва ред и сигурност, спокойствие и увереност. В сърцето й има предостатъчно място и любов, за да посрещне в дома си непознати и роднини, а къщата й ще ви стопли, когато от бурята навън влезете в нейния уют. Както казваше онази писателка, духът на жената Телец е възвисен.

От „Слънчевите знаци“

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.