Българче се роди в самолет

Българче се роди в самолет

Българче се роди в самолет над Атлантика


Българска пътничка на полет на „Луфтханза“ от Богота до Франкфурт роди сина си над Северния Атлантик с помощта на екипажа и трима лекари, които били сред пътниците, предаде пресслужбата на авиокомпанията. И майката, и бебето са добре.

Самолетът излетял от столицата на Колумбия със 191 пътници на борда и 13 души екипаж и се приземил със 192 пътници.

По време на полета LH543 над океана Десислава получила контракции. Екипажът веднага преместил няколко пасажери и заградил мястото около бременната жена със завеси. На борда имало трима лекари, които помогнали при раждането. Екипажът на полета също бил обучен да даде първа помощ в подобна ситуация. Когато Десислава родила момченцето си, благодарила на всички да грижите и го кръстила на един от докторите – Николай.

Пилотът обявил раждането на бебето по високоговорителя и салонът на самолета избухнал в аплодисменти. Командирът на екипажа решил да кацне аварийно в Манчестър, за да остави майката и новороденото в ръцете на медицински персонал.

Това беше най-вълнуващият момент в живота ми след раждането на моя собствен син, обяви капитанът на полета Курт Майер.

Ражданията по време на полети са сравнително рядко събитие. Това е 11-ото раждане в историята на „Луфтханза“ от 1965 г. насам.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.