Даяна, нейната история с нейните думи

Даяна, нейната история с нейните думи

Филм - Интимен портрет на Принцесата на народа в навечерието на годишнината от смъртта й


"Имах много нещастно детство. Често виждах мама да плаче."...”

"Булимията започна седмица след годежа...”

"В един момент бях незначителна, а в следващия станах принцеса на Уелс, майка, медийна играчка, член на това семейство."

„В деня на сватбата (1981 г.) "се чувствах като агне на заколение. Това беше най-лошият ден в живота ми. Тогава товарът ми се струваше непосилен"

„Почувствах се отчаяна, изплаках си очите. Той каза че няма да ме слуша, защото винаги правя така и че отива на езда. Тогава се хвърлих по стълбите, както бях бременна. Имах синини по корема...”

Цитатите дотук не са от тежък трилър, а от филма "Даяна, нейната история с нейните думи", който беше излъчен на 6 август по "Нешънъл Джиографик". Филмът е базиран на интервюта и записи, много от които не са били излъчвани досега, направени от близък приятел на принцеса Даяна от името на журналиста Андрю Мортън. Той породи голям дебат седмици преди излъчването си, защото показва една неподозирана, мрачна страна на живота на най-обичаната британска принцеса. Синовете й, принцовете Уилям и Хари се застъпиха за излъчването с думите, че светът трябва да научи как е живяла, но някои нейни приятели огласиха публични молби до телевизията филмът да не се излъчва, тъй като съдържа твърде лични изповеди, които биха осквернили паметта й.

Приказката, в която дълго време много хора са смятали, че Даяна живее, всъщност се оказва доста тъжна. Поне според нейните признания във филма. Ето още  от тях:

Булимията
"Булимията започна седмица след годежа. Чарлз сложи ръка на кръста ми и каза: Тук сме малко пухкави а? Това отключи нещо в мен. Когато повърнах за първи път мислех, че така ще облекча напрежението. Когато ми взеха мерки за първи път, талията ми бе 74 см. В деня на сватбата - 58. Бях се смалила."

Той не ме подкрепяше
"Журналистите ми звъняха в два през нощта, преди да пуснат броя за печат. Искаха да потвърдя или отрека нещо. Когато той ми звънеше, казваше: Горката Камила Паркър Боулс, има много журналисти, много й е трудно. Не се оплаквах. Питах - колко журналисти има там. Поне четирима. А пред нас чакаха 34! Но така и не му казах. Чарлз не ме подкрепяше. Пресслужбата му също. Казваха ми - оправяй се сама. Намерих в себе си решимост да оцелея."

Diana film 3

Жената зад тази принцеса
"Обществото искаше красива принцеса, но те не подозираха, че отвътре жената зад тази принцеса се разпъва на кръст, защото смяташе, че не е достатъчно добра."

"Бяхме на меден месец, а на китките (б.р има предвид принц Чарлс) му се появиха копчета за ръкавели. На тях беше гравирана буквата К. Попитах: от Камила ли са? «Да, тя ми е приятелка.» Какъв скандал стана само! Изпитвах бясна ревност."

"Забременях с Уилям. Бремеността ми беше тежка. Чарлз каза че само се оплаквам. Почувствах се отчаяна, изплаках си очите. Той каза, че няма да ме слуша, защото винаги правя така и че отива на езда. Тогава се хвърлих по стълбите, както бях бременна. Имах синини по корема. Кралицата излезе и беше ужасена. Цялата трепереше от уплаха. А Чарлз отиде да язди. Когато се върна, не ми обърна никакво внимание."

"Сякаш всички следяха какво правя абсолютно всеки ден. Бях наясно че цялата страна е със затаен дъх."

"След 5 години брак сестра ми дойде да ме види. Бях с остро деколте. Попита ме какви са тези следи по гърдите ми. Казах й че ми няма нищо, но тя настояваше. Предната вечер исках да говоря с Чарлз за нещо. Той не ме изслуша и ме обиди. Грабнах писалката от бюрото му и се надрасках по гърдите и надолу по бедрата. Имаше много кръв. Това не му направи накакво впечатление."

Чарлз завиждаше...
"По време на обиколката ни в Австралия всички казваха: от грешната страна сме, искаме да видим нея, а не него. В тълпата се чуваше само това. Той не беше свикнал с това. Аз също. Изкарваше си го на мен. Завиждаше. Разбирах завистта му, но не можех да обясня, че не съм искала това."

Diana film 4

Принц Чарлз и лейди Даяна се развеждат през август 1996 г.  На 31 август 1997 г. тя загива в автомобилна катастрофа в Париж в мерцедес, в който е с египетския бизнесмен Доди ал Файед.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.