Ричард Гиър

Ричард Гиър
Ричард Гиър (Richard Tiffany Gere) е роден на 31 август 1949 г. Баща му Хоумър продава застраховки, а майка му Дорис се грижи за петте деца. От малък Ричард започва да се занимава с музика, като свири на няколко инструмента, а в гимназията пише музиката за някои от училищните пиеси. През 1967 г. завършва North Syracuse Central High School и печели спортна стипендия за Масачузетския университет, където завършва философия. През 1973 г. получава възможност да играе в Лондонската версия на „Брилянтин“.

Първият силен филм на Гиър е „Американски жиголо“ (1980) на режисьора Пол Шрайдър, следван от „An Officer and a Gentleman” (1982). В началото на 80-те актьорът предприема пътувания до Хондурас, Никарагуа и Ел Салвадор, а за свой спътник има винаги лекар, който да помага на ранени и избягали от домовете си местни хора. Междувременно снима „Котън клъб“ на Франсис Форд Копола, където си партнира с Боб Хоскинс, Джеймс Ремар, Никълъс Кейдж, Лорънс Фишбърн и др.

Повратна точка в кариерата на Ричард Гиър е през 1990 г., когато излиза хитът „Хубава жена“ на Гари Маршал, с Джулия Робъртс. Химията между двамата главни актьори е толкова голяма и убедителна, че печели сърцата на зрителите.

Колко бързо минава времето, още помня Ричард Гиър с Джулия Робъртс в "Хубава жена", все едно беше вчера и още мога да гледам филма като за първи път. Защото е хубав като приказка, която се случва.


Последвалите филми с участието на големия актьор за съжаление не са особено успешни и той се пробва като продуцент на „Sommersby”. Кариерата му отново се издига след участието му в „Първичен страх“ (1996), последван от „Red Corner”, а през 1997 г. играе рамо до рамо с Брус Уилис в „Чакала“.

Феновете на „Хубава жена“ получават втори шанс да видят Ричард Гиър и Джулия Робъртс отново заедно на екрана. Филмът този път е „Булката беглец“, който макар и не особено оригинален, удовлетворява претенциите на зрителите.

Следващият значителен филм на Гиър е „The Mothman Prophecies” (2002), последван през същата година от „Изневяра“ с Даян Лейн. Като се има предвид миналото на Ричард Гиър и особено влечението му и уменията от музикална гледна точка, няма нищо по-логично от участието му в мюзикъла „Чикаго“ през 2002 г. Режисьор е Роб Маршал, а останалите по-големи актьорски имена са Рене Зелуегър, Катрин Зита-Джоунс, Куийн Латифа, Луси Лиу и др. Филмът е много успешен и заслужено получава цели шест награди „Оскар“.

През 2004 г. Гиър си партнира със Сюзън Сарандън и Дженифър Лопес в „Ще танцуваме ли?“, а година по-късно играе с Джулиет Бинош в „Сезонът на буквите“. 2006 г. се оказва успешна заради участието му в „Измамата“ на Ласе Халстрьом, а до 2010 г. е част от още седем филма, типични за неговия стил и излъчване. От тях може да бъде откроен „Нощи в Роданте“ (2008), където прави романтична роля отново с Даян Лейн. Следват ролите му в "Hachiko: A Dog's Story" (2009), "Brooklyn's Finest" (2009), "Амелия" (2009), "Арбитраж" (2012)...

През 1991 г. Гиър и топ моделът Синди Крауфорд се женят, но бракът им просъществува само четири години.
Вторият брак на актьора е от 2002 г. с актрисата Кери Лоуъл.


Ричард Гиър на 68 ще става отново баща
4 месеца след като Ричард Гиър сключи брак с 35-годишната испанска активистка Алехандра Силва, двамата ще стават родители, съобщава испанският всекидневник ABC.
Ричард Гиър, който има рожден ден на 31 август, има син на 18 години от бившата си съпруга Кери Лоуъл.
Това няма да е първо дете и за Алехандра, която пък има петгодишен син Алберто от предишната си половинка.

За да познаем щастието, Ричард Гиър съветва:
„Има едно мощно упражнение, което е доста просто и аз започнах да използвам преди много години.
Каквото и да съм срещал по пътя си, било то човек или насекомо, първата мисъл, която допускам по отношение на това същество, е: "Желая ти щастие!" Но най-важното е, че тази идея, наистина трябва да бъде първата:
"Желая ти щастие".
Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Казвам това, изхождайки от личен опит.
Понякога е много трудно, когато срещнете врага, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация...
Преобразувайте егото, отпуснете се, превърнете в Любов.
"ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ!"
Опитайте и ще видите колко много ще се промени всичко във вашия живот.“

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.