Анджелина Джоли като Клеопатра

Анджелина Джоли като Клеопатра
Анджелина Джоли като Клеопатра

На 4 юни 2014 г. актрисата става на 38 години. След успеха на премиерата на „Господарка на злото“ актрисата признава, че преговорите за ролята на Клеопатра са в разгара си. Сценарият на филма е написан по книгата „Cleopatra: A Life“ на американския писател биограф и лауреат на премия Пулицър за 2000 г.  Стейси Шиф (книгата е издадена на Бг от Сиела)        .

"Ние работим над това, като има много различни идеи от режисьори и постоянно се обсъждат. Сценарият е написан от Ерик Рот - мой приятел и велик писател."

Освен това Джоли смята, че ролята на Клеопатра е изключително трудна: "Тя е сложна и ще бъде трудно да се изиграе по правилния начин. Мисля, че сме на правилния път. Проектът скоро ще стартира. Представям си, колко мащабна ще бъде подготовката. "Това е една от тези роли, в които влагаш абсолютно всичко и след това приключваш кариерата си ... в положителен смисъл!"

Наскоро холивудската звезда каза, че планира да остави снимките в киното на заден план и да се съсредоточи върху хуманитарната си работа в ООН. Освен това иска да продължи и с режисьорската си дейност.

Хуманитарната си дейност Джоли започна през 2000 г , след снимките на филма "Лара Крофт: Томб Райдър". Филмът бе заснет в Камбоджа, където през това време продължаваха гражданските войни. След това Джоли отново се върна в Камбоджа, а също така посети и лагери за афганистански бежанци в Пакистан и откри фонд от 1 млн. долара в помощ на бежанците. През август 2001 тя бе обявена за посланик на добрата воля на ООН.

В очакване на последната роля на Анджи като Клеопатра - още един легендарен образ в професионалната й кариера. Сега актрисата продължава усилено да промотира най-новата си лента "Господарка на злото"

an oskar

 

Най-известният филм за живота на Клеопатра е заснет през 1963 г. Тогава култовата роля бе изиграна от Елизабет Тейлър, като именно с нея си отреди място в златните страници на кино историята

 

Източник The Guardian и линк към интервю в BBC News.

1 Коментара

Аз Отговори

...става на 39, не на 38!

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.