Времето през август

Времето през август

Август: Време за море! Време за планина


Август ще бъде топъл, с температури над средните.
През повечето дни от първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево. В началото температурите ще са близки до обичайните, но ще се повишат и в периода 4-10-и ще бъде горещо, прогнозира НИМХ-БАН.
Около 10 и около 15 август има вероятност за превалявания, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра и последвани от слабо и краткотрайно захлаждане.
През втората половина от месеца ще преобладава слънчево и спокойно време с температури около и над нормата. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е малка.
Средната месечна температура през август за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20, а за планините - между 13 и 17. Очаква се най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15, а най-високите - между 35 и 40 градуса.
Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв. м, за Черноморието - между 20 и 35 л/кв. м, а за планинските райони - от 50 до 80 л/кв. м. Прогнозата е за валежи около нормата.


zinnia pix 3В началото на месеца Слънцето в София изгрява в 6,18 ч. и залязва в 20,46 ч. Продължителността на деня е 14 часа и 28 минути.

В края на месеца Слънцето изгрява в 6,50 ч. и залязва в 20,02 ч. Продължителността на деня е 13 часа и 12 минути.

Ако сравните часовете за изгряване на слънцето в началото и края на август и видите разликата ще ви се иска да кажете „Лято, спри!“ денят става видимо по-къс. Пожелаваме ви един слънчев месец с много красиви моменти и преживявания.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.