Apple представя юбилейния Iphone X

Apple представя юбилейния Iphone X
Apple представи три нови модела айФон, включително дългоочаквания луксозен айфон Х (нарича се „десет“), по случай десетата годишнина на най-продавания американски смартфон, предадоха световните агенции.

Юбилейният модел е по-бърз и по-мощен. Той ще открие пътя към технологиите на следващото десетилетие и е най-големият технологичен скок в сравнение с първоначалния айФон, пуснат на пазара през 2007 г., каза президентът на Епъл Тим Кук пред стотици гости в новата централа на компанията „Стив Джобс тиътър“, с формата на летяща чиния, в Къпъртино, южно от Сан Франциско.

iphone10

5.8" Super retina OLED display/ No home button/ Face ID/ Wireless charging/ A11 Bionic chip. iPhone X


Айфон Х е с дисплей, заемащ цялата му лицева страна и няма хоум бутон. Има екран „последен писък“ OLED с по-висока резолюция и по-голям контраст от стандартния LCD. Струва 999 долара, ще може да се поръчва от 27 октомври и бъде на пазара на 3 ноември.

Включва се с лицево разпознаване, което е „бъдещето на отключването на айфон“, каза представител на компанията. Лицевото разпознаване (Face ID) е със сензори и камера, които разчитат лицето триизмерно, поради което системата не може да бъде „заблудена“ с обикновена снимка. Той е истинско инженерно чудо, особено в сравнение с моделите 7 и 8, и не е копие на конкурентните смартфони, изтъкна експерт от компанията.

Angela Ahrendts

Angela Ahrendts, Apple’s Senior Vice President of Retail


Откакто айфон бе пуснат през 2007 г., са продадени на 1,2 милиарда бройки.

Steve JobsTheater is powered 100% by solar energy

Steve JobsTheater is powered 100% by solar energy



източник и снимки Twitter

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.