Молитва към пресвета Богородица

Молитва към пресвета Богородица

На 8 септември празнуваме един от най-големите празници на Православната църква и един от трите големи Богородични празници - Рождество на Пресвета Богородица


На този ден жените измолват помощта на Богородица за раждането и отглеждането на децата си, в беда или тежка работа.

Православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.В миналото хората вярвали, че в този ден всеки праведен може да намери изцеление за своите болести и страдания, ако даде обет пред Светата Дева.

bogorodica 4

Молитва на родителите за своите чеда - към пресвета Богородица


Пресвета Богородице!
На кого друг подир Бога да препоръчаме нашите деца, ако не на тебе, всемощна защитнице на християните и скора помощнице във всяка нужда?
Приеми, небесна Царице, под твоя закрила нашите чеда и бъди им ти майка, Майко Божия!


Пази ги от всяко душевно и телесно зло, изпроси им да останат през целия си живот в благодат и милост пред всеблагия Бог, да успяват във всяко добро и полезно начинание и никога да не униват в пътя на истинския и честит живот, съгласен с волята на твоя възлюбен Син, нашия Господ Иисус Христос.

И така, с хвалебни песни на благодарност, всякога да те прославяме, небесна защитнице, и да възпяваме всесветата и всемогъща Троица, Отец и Син и Свети Дух! Амин!

Източник: http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/na_roditeli_za_tehnite_deca.htm

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.