Магията на книгите за Хари Потър

Магията на книгите за Хари Потър
Две нови книги от поредицата "Хари Потър" ще бъдат публикувани през октомври. По същото време се очаква в Британската библиотека да бъде подредена изложба, посветенана 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник.

Хари Потър навърши 20 години
The magic of Harry Potter at the British Library 1


Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети.

Вълшебните истини на Хари Потър
The magic of Harry Potter at the British Library 2


Второто писание пък ще бъде озаглавено "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

Източник: The magic of Harry Potter at the British Library theguardian.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.