Какво кафе предпочитате според зодията

Какво кафе предпочитате според зодията

Тест: Какво разкрива изборът ви на кафе за вашия характер


Как обичате да си пиете кафето? Зависи много от коя зодия сте, твърдят астролозите. Според тях на всеки знак от зодиака са присъщи определени черти, предопределящи неговото отношение към ароматната напитка.

Овен
За този представител на зодиака пиенето на кафе е истински ритуал. Овните обожават самия процес на приготвяне на ароматната напитка и не го поверяват дори и на най-близките си хора. В избора си на кафе са особено придирчиви и упорити – дълго търсят сорта, който ще им допадне най-много, но намерят ли го, всички други опции просто престават да съществуват за тях.
Овните предпочитат да пият кафе в добра компания, за тях това е форма на комуникация.

Телец
Те обичат да пият кафе винаги и навсякъде – независимо дали в уютната си домашна кухня или в луксозен ресторант. И във всеки от тези случаи изпитват огромно удоволствие. По отношение на вкуса са доста консервативни – имат си предпочитан сорт или микс, на който биха изневерили само в краен случай. За разлика от Овните, Телците не гледат на пиенето на кафе като на форма на социално общуване. Приемат този процес като минути за отдих и презареждане с бодрост и енергия, на мигове за релакс, в които никой няма право да им пречи.

Близнаци
Това е знакът на непостоянството, дори и когато става дума за кафе. Близнаците постоянно търсят нещо ново и необичайно, затова и не се спират дълго само на един сорт кафе. За сметка на това обръщат внимание на всеки нюанс при сервирането на кафе: размерите на чашата, избор на сорт и марка, обстановката, начинът по който се поднася и т.н. Особено внимание обръщат на чашката като винаги биха избрали пред всичко друго малки чашки с оригинални форми и разцветки. Предпочитат да се наслаждават на ароматната напитка в компанията на близки приятели, провеждайки дълбоки разговори или разгорещени спорове.

Рак
Раците подхождат към приготвянето и пиенето на кафе така, както и към всичко останало в живота. За тях кафето преди всичко е отличен източник на енергиен заряд за целия ден. Обикновено го предпочитат силно и горещо. Обичат да го пият на тихо и спокойно място, но не у дома. Кафето е алиби, което им дава възможност да правят едно от нещата, което им харесва – да наблюдават околните и мислено да им поставят оценки или просто да разсъждават над случващото се наоколо.

Лъв
Лъвовете са истински ценители на кафето. Избират и държат на най-изисканите селекции и вкусове. Ако Лъв ви покани на кафе, бъдете сигурни, че няма да има компромис с качеството, а добавките към него също ще са на ниво. Не забравяйте да похвалите домакина!

Дева
Девите са много педантични и особено старателно се отнасят към процеса на готвене и приготвяне, въобще, не само на кафе, превръщайки го в почти свещен ритуал, като при това спазват всички известни им норми и правила. Затова приготвената от тях напитка по правило ще предизвика възхищения и искрени комплименти дори и от най-претенциозните ценители. Но, ако не дай си боже по някаква причина кафето не е вкусно и още повече, някой от гостите го намекне, Девите дълго ще преживяват и анализират защо се е случило така. Външно, начинът по който пият кафе изглежда като спокойно наблюдаване на околния свят. Но, знайте, Девите винаги са нащрек и оценяват сурово всеки, както и всяка произнесена фраза.

Везните
Везните правят всичко строго по правилата. За тях е задължително строгото спазване на пропорции и поредност. Представителите на този знак дълго биха се чудили и изяснявали кое се слагаше първо при приготвянето на турско кафе например – кафето или захарта. Накрая, разстроени, са в състояние да изсипят всичко едновременно, плюс водата. Не е изненада, че крайният резултат не е очакваният. Самият процес на пиене на кафе за Везните е като тайнство. Те отпиват бавно и спокойно, с наслада, напълно отпускайки се и отдавайки се на мечти.

Скорпион
Представителите на този знак не изневеряват на репертоара си и в този случай. Предпочитат най-елитните сортове и са абсолютно убедени, че всички техни приятели и познати са длъжни да харесват същото, че и да го приготвят като тях. Планирането на вечерна среща "на по кафе" с представители на противоположния пол почти винаги означава за Скорпиона бурна нощ. За тях кафето е прелюдия към романтични преживявания.

Стрелец
Стрелците са привлечени не толкова от вкуса на кафето, колкото от възможността това да е повод да прекарат приятно време с приятели. Към самата напитка са безразлични, но никога не биха отказали предложение за чаша кафе. Наред с това, кафето изпълва Стрелците с енергия, която ги води към нови открития и постижения.

Козирог
Те не са големи фенове на кафето – пият го рядко и в малки дози. Този доста консервативен по природа знак не обича експерименти по принцип както в живота така и при избора на любима напитка. Веднъж открили сорт по вкуса им, никога няма да опитат нещо друго. И макар да не са от най-големите почитатели на кафето, в периоди на депресия или разочарования, тази вълшебна напитка става незаменима за тях. Помага им да се концентрират, зарежда ги с оптимизъм и увереност. Чашка кафе в сложна ситуация за Козирозите е като еликсир, който ги стимулира да вземат правилното решение.

Водолей
Водолеите обичат да експериментират и по тази причина, пробват различни сортове и вкусове кафе. В това отношение предпочитат разнообразието. В приготвянето обаче са особено стриктни – следват рецепти и поредност на действията. И им се получава направо великолепно! Родените под този знак обичат общуването и с удоволствие прекарват време на чаша кафе с приятели и съседи както у дома, така и на гости.

Риби
Без кафе Рибите не могат и ден. Това е техният енергетик, който още от сутринта ги изпълва с бодрост и сексуалност. Обаче, не бива да прекаляват! Иначе ефектът ще е обратен, а понякога това е опасно за здравето. Рибите обожават вкуса на кафето, дори и в сладолед.

Кажи какво кафе обичаш и ще видиш що за човек си

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.