12 принципа на кралското възпитание, полезни за всички родители

12 принципа на кралското възпитание, полезни за всички родители

От учебниците по история, книгите и филмите сме си създали представата, че кралските деца спят на копринени възглавници, ядат от златни чинии и прекарват цял ​​ден в забавления. Това обаче има малко общо с истината. Ето как са възпитавани най-известните принц и принцеса – Джордж и Шарлот, децата на херцогинята и херцогинята Кеймбридж.


12. Титлата не ти дава право да мързелуваш
В семейството на херцозите на Кеймбридж има само една детегледачка, който им помага с гледането на децата. Всички задължения, свързани с хранене, къпане и разходки, са работа на родителите. Освен това Уилям не прекарва живота си в безделие, а полага служба като пилот на хеликоптер за спешна медицинска помощ, което е красноречив пример за малките.

11. Уважавай труда на другите хора
Правнуците на кралица Елизабет знаят от най-ранна възраст, че работата на всеки човек трябва да бъде оценявана, без значение дали на майката, която готви вечеря или на камериерката, която почиства къщата. Джордж и Шарлот се научени сами да прибират разпръстнатите си дрехи, да не пренебрегват храната на масата и хората около себе си.

10. Семейството е приоритет номер едно
Дори и сега, 4-годишният Джордж се грижи за малката си сестра, а по думите на херцогинята децата вече са най-добри приятели. Още в ранна възраст те учат историята на семейството си и често посещават гроба на баба си, принцеса Даяна. Кейт и Уилям също се опитват да прекарат възможно най-много време с децата си. Джордж, например, обича да бъбри за всичко с баща си, а Шарлът обича да готви заедно с майка си. На вечеря децата сядат заедно с възрастните, въпреки съществуващите традиции.

9. Всеки има право свободно да изразява своите мисли и чувства
Независимо от традиционната аристократична „сдържаност“, Кейт и Уилям активно развиват емоционалната интелигентност на своите деца.
„Като гледам как общуват децата в училище, разбирам, че живеем в абсолютно различно време. На наше място идват поколения, които не се страхуват да заявяват нещата, които наистина ги тревожат“, казва принц Уилям.

8. Образованието е на първо място
Четенето на книги е любима дейност на принц Джордж и принцеса Шарлот. Кейт често ги води да разглеждат изложби и музеи. Любимият им музей е Природонаучният. „Децата много обичат да идват тук. И вярвайте ми, не е само заради динозаврите", казва херцогинята.

7. Трябва да обичаш спорта
Херцогът и херцогинята са известни любители на спорта. Кейт обича хокей на трева, а Уилям обича да играе футбол, баскетбол и поло. Принц Джордж и принцеса Шарлот все още не показват особен интерес към спорта, но родителите им са сигурни, че децата ще последват стъпките им.

6. Трябва да се държиш добре в обществото, независимо от възрастта
Децата са наясно, че ако се държат лошо и капризничат, няма да присъстват на публични събития. Съществуват строги правила за поведение, дори за кралските деца. Ако малкият принц или принцеса капризничи или се инати, остава у дома при официални случаи.

12-principles-of-royal-upbringing 1

5. Можеш да лудуваш у дома
„Още не са си чупили костите, но непрекъснато се опитват да го направят. Джордж винаги тича из къщи, бута разни неща и скача. Кажете ми, че след известно време ще стане по-лесно“, казва принц Уилям.

4. Физическите наказания са напълно изключени
Без значение колко зле се държат децата, херцогът и херцогинята на Кеймбридж никога не прибягват до физически наказания. Родителите имат собствени методи, за да окажат влияние. Ако Джордж започне да прави сцени, майка му е открила, че само трябва да го разсее с нещо – например да запее на висок глас. Или, имитирайки го, лягат на пода и започват да крещят. Това обикновено работи и децата се успокояват.

3. Таблетите и компютрите са играчки за възрастни
Джордж и Шарлот прекарват много време навън, като карат колело, тичат и скачат в локвите. Използването на електронни устройства е силно ограничено. Кейт и Уилям смятат, че тези играчки са по-подходящи за по-късна възраст, докато топката, скачането на въже и другите игри на открито са най-добрите помощници в развитието на фантазията и въображението.

2. „Да“ на детските
Телевизията не е забранена, но само по определено време. Кралските деца вече имат любимите си карикатури; Шарлот често иска да гледа „Прасенцето Пепа“, а Джордж обожава „Пожарникаря Сам“.

1. Разумната консумация като начин на живот
Кейт и Уилям са за разумна консумация. Тя се изразява в отказа да купуване на нови модни артикули. Много често се случва принц Джордж или принцеса Шарлот да носят детски дрешки от родителите си или дори от детството на чичо им Хари. Когато трябва да се купи нещо ново, херцогинята предпочита „демократичните“ пред луксозните марки и модели.

Източник: 12 Principles of Royal Upbringing That Parents Should Take Note Of
 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.