Мечешка услуга

Мечешка услуга
Момичета, майки, защо помагате финансово на своите мъже и синове? дъщери - допълнение от  нас)
Психолог и бизнес треньор с коментар за вредите, които им нанасяме така

Имам един въпрос към момичета, майки и баби - защо помагате финансово на своя син, млад човек, мъж? Или още по-лошо – на порасналия си внук? Кой ви научи да правите това? И какво ви кара да правите такава мечешка услуга на силната половина на човечеството, пита Денис Байгужин, бизнес треньор и психолог във Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2341762349272107&set=a.1589908487790834&type=3&theater - този въпрос е зададен на 22.02.2019 г. и до 11.03.2019 има повече от 53 000 споделяния. Датата на публикуване не е случайна - в Русия 23 февруари е ден на мъжа и на армията.

Въпросът е от онези болезнените. За истинските мъже. И техния дефицит.
Нещо за което и ние жените носим своята вина.
Не случайно един от водещите коментари е "Преди на 18 години ги вземаха 95% в армията. След това се връщаха мъже. Сега не е така, не искат в армията. Половината от тях растат без баща до тях. А на майката е трудно да вземе и този товар върху себе си. Майката трябва да обича, да се грижи, да цени... "

Запомнете и научете като парола – вие с вашата „помощ“ и „доброта“ убивате в тях:

- Способността да поемат отговорност;

- Да правят нещо ново, за да променят ситуацията;

- Да поемат рискове;

- Да се опитват до последно да постигат целите си;

- Да проявяват въображение и да генерират идеи;

- Да създават нови неща и да излязат от зоната си на комфорт;

- Да решават проблемите си в кризисни ситуации;

- Да се чувстват мъже и печеливши личности.

Това са ключови аспекти в развитието на мъжкото начало и без тях той просто деградира, а вие му помагате за това.

Превръщате това в навик и за себе си, и за него, а после чакате той да започне да печели сам. Няма да стане, даже през ум няма да му мине, защото така му е удобно и си живее нелошо. То просто не изработва в себе си нужните навици и качества, не набира необходимия опит и свиква да бъде зависим от някого, да се надява на чужда помощ.

Най-доброто лекарство за израстването на мъжете – това е достигането на нови цели САМОСТОЯТЕЛНО. Не пречете на неговото развитие, не сте създадени за това, не за да ни опростявате живота. Вие сте нашата мотивация да бъдем по-добри и трябва да провокирате у нас желанието да бъдем най-добрите, за да бъдете с нас.

Родители, спрете да обгрижвате децата си навсякъде, учете ги да намират изход сами. Спрете да ги храните и да им купувате неща след като станат на 18, за да се научат да отговарят за собствените си нужди. Как можете да ги научите нещо, ако не го направят така, че да доведе до резултат?

Запазете този пост и споделете, за да може цялата женска половина на човечеството да види и разбере откъде започват проблемите, които прецакват мъжете.

P.S. Мъже, престанете да искате пари от когото и да било, имате ръце, крака, глава и допълнителна работа.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.