Новогодишен оперетен бал

Новогодишен оперетен бал

Оперетен бал с маестра Биаджони


Какво: Новогодишен оперетен бал
Къде: НДК София
Кога: 28.12.2017 г.


На 28 декември от 19 часа в НДК на Новогодишния оперетен бал с оркестъра, хора и балета на Музикалния театър „Стефан Македонски“ очарователната маестра Любка Биаджони ще поднесе на софийската публика удоволствието от световното оперетно творчество.

Събитието обещава да бъде най-празничното и в духа на класическите виенските балове – с огнените ритми на унгарския чардаш, сред вихрените пируети на валса и страстните движения на френския кан – кан!

В духа на старите дворцови традиции и Новогодишният оперетен бал в зала 1 на НДК ще бъде открит с танца полонеза. Публиката ще се наслади и на празничните виенски валсове, огнения чардаш на Калман и жизнерадостния канкан на Офенбах в изпълнение на балета на Музикалния театър. Детска балетна школа от малчугани между 5 и 15-годишна възраст ще танцува откъс от "Лешникотрошачката" на Чайковски.

Солистите ще блеснат в прочути арии, дуети и септети от шлагерни оперети. Те са избрани от творчеството на класиците - от бащата на лекия жанр, както наричат оперетата, Офенбах, през виенския майстор Щраус до унгарските класици Лехар и Калман.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.