Времето изтече

Времето изтече

Time’s Up: звезди срещу сексуалните посегателства


Звезди от американското кино, телевизия и театър учредиха движението Time’s Up (Времето изтече) за защита на жените по света от сексуален тормоз и дискриминация, предадоха световните информационни агенции.

Инициативата е подкрепена от поне 300 жени, работещи в сферата на шоубизнеса – актриси, сценаристи, режисьори, продуценти и ръководители на компании. Сред тях са актрисите Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, Нина Добрев.

Сред задачите, които поставя пред себе си движението, е оказването на юридическа подкрепа на подложени на сексуален тормоз жени, чиито професии не са престижни. Такива са хигиенистки, работнички във ферми, фабрики, ресторанти и хотели Средствата за тази цел ще бъдат подсигурени от фонд в размер на 13 милиона щатски долара, събран от дарения на знаменитостите.

Участниците в Time’s Up искат да бъдат приети и по-строги закони. По конкретно става въпрос за въвеждането на практиката фирми, в които има случаи на сексуален тормоз, да бъдат глобявани.

Десетки мъже бяха обвинени в сексуални посегателства през последните месеци. Най-големият скандал беше с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. С подобни обвинения са актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман, комикът Луи Си Кей и много други.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.