Джефри Мур

Джефри Мур
Джефри Мур е роден в Монреал през 1952 г. Завършва Университета в Торонто, Сорбоната и Университета в Отава. В момента е преводач на свободна практика и преподавател по превод в Университета в Монреал. Работи за различни театри, танцови трупи, музеи и филмови фестивали по цял свят. Живее в Монреал и Вал Морин, Квебек.

„Клубът на изчезналите видове“ е вторият роман на канадския писател, излязъл на български. Първият беше „Творците на памет“, публикуван  през 2013 г.

За него Winnipeg Free Press пише следното: В изпълненият с мрачен хумор роман на Джефри Мур (…) има сюжетни обрати и насилие, достойни за сценарий на братя Коен. И нещо по-важно – романът демонстрира езикова изкусност, каквато се среща в творбите на Сол Белоу, Владимир Набоков и Дейвид Мичъл… Безспорният кинематографизъм в романа „Клубът на изчезващите видове“ вече е привлякъл внимението на режисьорите и предстои филмирането му, както и на други две книги на писателя.

„Ако искаш да видиш дъга, трябва да изтърпиш дъжда. Под снега се крие лятото, нали така? Ако всичко беше идеално, нямаше да оценяваме нищо.“ 


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.