Джуди Гарланд

Джуди Гарланд

Judy Garland
Франсис Етел Гъм 10.06.1922 - 22.06.1969 г.


Наричат я: „Любимката на Америка”. Джуди Гарланд е нейният артистичен псевдоним. Истинското име на гласовитата американска актриса и певица е Франсис Едъл Гъм.Родена е на 10 юни 1922 г. Едва на 13 години сключва договор с Метро Голдуин Майер. Следват малки и епизодични роли.

Голямата и неугасваща звезда на Джуди изгрява с филма „Магьосникът от Оз“ (1939 г.). Критици и публика са удивени от мощността и красотата на кадифения й топъл глас, а изпълнението й на песента „Отвъд дъгата“ се превръща в едно от най-вълнуващите за всички времена.Гарланд става най-търсената актриса в целия свят. Известна е с бурния си любовен живот. Оставя след себе си 5 брака. Едно от децата й, което смело поема по стъпките й, е световноизвестната изпълнителка и актриса Лайза Минели. Тя прави също толкова шеметна звездна кариера като тази на майка си.

Великата Гарланд напуска сцената на живота на 22-и юни 1969 г., едва навършила 47 години, съсипана от лекарства и наркотици. Нейният велокилепен глас обаче остава завинаги жив.

Dжуди Гарланд, незабравимата Дороти от  филма от 1939 г. „Магьосникът от Оз”
Някъде, отвъд дъгата ( Somewhere, over the rainbow )


Лана Търнър е хубаво момиче, но нейната компания е все едно да седиш в стая с красива ваза.

Бъдете първокласна версия на самия себе си, а не второкласна версия на някой друг.

Зад всеки облак има друг облак.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.