Тайни за хубава коса

Тайни за хубава коса
Красивата коса е символ на женственост и сексапил, но само ако е добре поддържана. А затова са необходими системни грижи. Ето няколко хитринки за красива и здрава коса:

Грижи за косата през лятото


Ако косата ви е тънка
Ако имате тънка коса, използвайте по-малко стилизиращи продукти. Така косата ви ще е по-лека и ще изглежда по-обемна. Избягвайте да я оставяте много дълга. Подходящи прически за жените с тънка коса са късите коси и прическите със средна дължина.

Ако имате суха коса
Понякога шампоаните са агресивни към косата и я лишават от естественото и омазняване, което я поддържа здрава и бляскава.
Естествените масла - зехтин, кокосово, рициново, бадемово, ланолин са отлични средства за третиране на лишената от блясък коса.
Добре е да решете косата си когато е напълно суха, за да не я увреждате.

Ако косата ви е мазна
Една от най-големите грешки, които хората с мазна коса правят е да мият косата си възможно най-често, за да се отърват от омазняването на косата. Мийте косата си 2 пъти в седмицата.
Не втривайте и не масажирайте силно скалпа. Избирайте нежни шампоани с неутрално Ph. Добър начин да се справите с мазната коса е да използвате сух шампоан. Ако използвате балсам или подхранващ продукт, нанасяйте продукта само по връхчетата и избягвате корените на косата.

Хранене за хубава и здрава коса


Заплетени краища
За да избегнете заплетените краища, втривайте балсам във връхчетата на косъма, когато миете косата си. Освен това избягвайте грубото подсушаване с хавлия.

Малки тайни за красива коса

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.