Малки тайни за красива коса


Тънка и безжизнена коса – много жени се оплакват от този проблем. Особено. Особено в началото на есента, когато косата започва да пада. Падането на косата е сигурен признак за настъпването на есента. За да не изпитваме този дискомфорт, често в продължение на месеци, е по-добре да подстрижем косата, да я намалим, защото това засилва косъма.


Как да се справим с проблема тънка и безжизнена коса.

  • Не си мийте косата с гореща вода. Температурата на водата е от значение, когато е висока, може да се увредят защитните масла, които действат като естествен балсам. В резултат се губи блясъкът на косъма. Препоръчително да се използва хладка вода, когато се мие косата.

  • По-рядко използвайте преса за коса и маша. Ако редовно се боядисва или къдри косата, защитният външен слой на косъма се уврежда и се получават накъсани краища. Използвайте продукти, които да помогнат за възстановяване, например шампоан за боядисана коса. Използвайте балсам, който съдържа протеин. Ефектът им действа до следващата употреба на шампоан, затова те трябва да се използват редовно.

  • Пърхот. Това е често срещан проблем, за който е нужно адекватно третиране. Най-ефективна е употребата на медицински шампоан. Той трябва да се остави да действа за около пет минути, след което да се отмие с вода. Храненето също помага в борба с пърхота