Детоксикация за красива кожа

Детоксикация за красива кожа
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е огледало на вътрешното състояние на организма. Външни признаци на задръстването на организма ни с токсини са целулит, торбички и тъмните кръгове под очите, запушени пори, лющеща се кожа, изтънялата с нацъфтели краища коса, чупещи се нокти, промяна в цвета на лицето. Всичко това е признак, че в тялото има натрупани крайни продукти на обмяната на веществата, които не би трябвало да са там. И е време за детоксикация на организма, която ще се отрази и на външния ни вид.

Всичко започва с активно движение, качествена храна и добро самочувствие.

  • Активно движение - чрез спорт се изгарят много мазнини, а това заедно с обилното потене помага за изхвърлянето на голяма част от вече натрупаните токсини в тялото. Активното движение помага за ускоряването на метаболизма, като по този начин организмът задържа по-малко токсини. Резултатът неминуемо ще се отрази и на кожата, която ще стане по-бистра и свежа.



  • Масажи– дрениращи и антицелулитни - са средство, с което помагаме на организма да изхвърли задържаните токсини, особено през зимата. Масажът ускорява метаболизма на клетката, дренира я, като по този начин й помага да се освободи от вредните вещества. Освен че помагат за пречистването, те оформят тялото. Помагат и за намаляването на целулита.



  • Хидратирайте тялото – приемайте течностипрез деня – вода, билков чай, прясно изцеден сок. Кафето дехидратира, затова е препоръчително да се приема в комбинация с чаша вода – не случайно е класика чаша кафе да се поднесе с чаша вода. Колко вода на ден? Правилото е 20 мл вода на 1 кг тегло, т.е. при тегло от 60 кг да приемате 1,8 л вода. Доказано е, че оптималното количество течности на ден за възрастен човек е около 1.5 -2 л. Поемането на по-голямо количество – 3-4 л води до загуба на ценни минерали и микроелементи.



  • Хранете се балансирано за тези които да искат по-стройна фигура се препоръчва да се приемат храни, богати на въглехидрати до 15.00 часа през деня. След 15.00 часа е по-добре въглехидратите да бъдат заместени с белтъчини, като последното хранене да е 2 часа преди сън Мазнините не бива да се избягват, а да се приемат растителни и омега 3 мазнини.



  • Хранене с повече плодове и зеленчуци:

    • Лимоните спомагат за изхвърляне на токсини от бъдат изхвърлени голяма част от токсините в организма.

    • Ябълкитеса богати на фибри, които поемат токсините и шлаките от организма и ги изхвърлят от тялото. Действат добре на храносмилането, доставят незаменими витамини, минерали и флавоноиди на тялото, които стимулират производството на жлъчката и помагат на черния дроб да изхвърли отровните вещества.

    • Чесънът съдържа вещества,  които неутрализират токсините и тежките метали и подпомагат изхвърлянето им от тялото.

    • Червеното цвеклое богато на витамини B3, B6, C и бета-каротин, които подпомагат процеса на детоксикация.

    • Нарът,освен че е богат на антиоксиданти, предпазва от възпаления. Именно затова се използва и в много козметични продукти.

    • Кафяв ориз богат е на витамини, магнезий и фосфор, както и на селен, който предпазва черния дроб от затлъстяване и подобрява тена на кожата.

    • Зеленият чайе добра за отслабване напитка, но е и изключително богат на антиоксиданти. Пиенето на зелен чай може да предпази черния дроб от заболявания, като стеатоза и да подпомогне функционирането му. Влиза в състава на много козметични продукти и заради противовъзпалителното си действие.




Процеса на детоксикация на кожата се подпомага много от ексфолиращи процедури и маски с плодове на киселинна основа и богати на витамин С, както и със зърнени продукти. Ексфолиращите маски оказват удивително въздействие върху кожата както на лицето, така и на цялото тяло. Масажът с тях стимулира циркулацията на кръвта, тонизира, освежава и подхранва кожата на лицето, като същевременно помага и в борбата срещу целулита.

Една такава маска, която може да приготвите в домашни условия е пилинг маска от овесени трици и мед. Приготвя се каша (около 3 с.л. фини овесени трици и 2 с.л. мед)  Нанася се с нежни масажиращи движения, оставя се да престои 10 минути, след което се измива първо с хладка вода. Смокинята и целината имат силно ексфолиращо и избелващо действие.

woman buket pix 4

Подпомагащи процеса на детоксикация на кожата са и специализирани козметични процедури от които може да се възползвате след консултация с дерматолог. Те помагат много за по-бързото намаляване на обиколките, за скулптурирането на тялото, редуцирането на локалните мастни натрупвания и подобряването текстурата на кожата.

Криолиполизата - метод, който чрез замразяване на определени мастни киселини в клетката, редуцира с до 50% локалните мастни натрупвания. Процедурата помага от организма да бъдат изхвърлени вредните мазнини посредством лимфата и черния дроб. Препоръчително е да се прилага веднъж месечно в рамките на 3 месеца.

Процедури с Venus Legacy  спомагат за премахване на целулит, за лифтинг. Съвременните технологии работят за стягане на кожата, оформяне на овала, премахване на бръчки, за изравняване на тена на лицето.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.