Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма или когато освен нея няма нищо друго.


Научете се да обичате своите тела
Размишленията на великолепната италианска актриса Моника Белучи за възрастта и остаряванетоКогато чуем Моника Белучи, всички си представяме красота, стил и съвършенство. И всичко това е съчетано в една жена на 53 години!

Питали ли сте се, обаче, какво прави тази перфектна жена, за да не остарява? Сайтът stylecraze.com разкрива нейните тайни за свеж, неостаряващ и магнетичен външен вид и страхотна форма.

Това, на което основно залага Моника, е естествената красота. Тя не е от онези красавици, които се поддържат с изкуствени форми и фотошоп. Всичко при нея е подарено от природата.

Моника Белучи винаги започва деня си с дълъг душ сутрин.

Едно от първите неща, които се забелязват в тази екзотична красавица, е страхотната й коса. Нейната малка тайна за поддържането й е да я мие два пъти седмично, но не повече от това, за да не се омазнява прекалено бързо и същевременно да не губи естествения блясък. Докато слага шампоана върху косата, тя разрежда с вода. Освен това избягва да се суши със сешоар, за да не изсушава прекалено косъма.

След това продължава с грижите за перфектната си кожа, като много обича да използва освежители, тоник и маски за лице, които й носят свеж и блестящ вид през целия ден.

Идва време и за грима. Красавицата обаче не харесва силния грим. Затова в повечето случаи може да я откриете с много малко и страшно дискретен грим, освен ако не е свързано с конкретен ангажимент. Тя концентрира усилията си върху големите и изразителни италиански очи, които са нейната запазена марка и привлекателна черта.

В детайли тя обича естествени нюанси на фон дьо тен, който пък е различен през лятото и зимата, но е основно с лека текстура. Сенките за очи са в натурални и меки цветове, обикновено кафяво и светло сиво. „Диор“ е любимата марка на Белучи, особено когато става въпрос за устните и техния цвят. През деня залага на блясъка, а вечер - на страстното червено.

Италианската красавица не спазва никакви строги диети и си хапва всичко, но следи внимателно порциите и всичко да е умерено. Задължителната й напитка през деня е водата.

Тя много обича и редовно спортува. Плува 4 дни в седмицата поне по 45 минути. Ходи и на йога всеки ден, защото вярва, че това изпълва тялото и ума.

Когато остарея няма да гледам в огледалото. Ше гледам в моите деца.
Огледалото не е онова, което те кара да се чувстваш красива. Само любовта може да направи такава. Мисля, че зависи и много от родителите. Ако те те обичат, се чувстваш красива. А моите родители ме обичаха много. Майка ми ме е родила едва на 20, винаги съм била много близка с нея. Когато напуснах семейното огнище тя ми каза: „Зная, че няма да се върнеш никога“. Така и стана. Радвам се, че е все още жива, и до днес имаме прекрасни отношения. Това е моята теза: човек е красив, ако е обичан. Понякога се притеснявам, виждайки колко много време дъщерите ми прекарват пред компютъра. Опасявам се, че заради този виртуален свят те няма да знаят как да се държат в реалността. Младите живеят само с фантазиите си, подхранвани от компютрите.