Световен ден на кучето

Световен ден на кучето
Кучетата празнуват своя световен ден на 26 август. Празникът възниква в САЩ и се отбелязва за първи път през 2004 г.
Сред целите на международния ден е хората да станат по-отговорни не само към своите домашни любимци, но и към бездомните кучета.

Най-добрият приятел на човека е с него от дълбока древност. Освен сладък домашен любимец, кучето помага в лова, тегли шейни, води незрящи хора, спасява удавници, намира изчезнали хора, търси наркотици и още много други подобни услуги.

В наши дни има много и най-различни породи кучета. Например височината варира от двадесетина сантиметра при чихуахуа до около 80 сантиметра при ирландския вълкодав, цветът може да бъде от бял през сив до черен и от светлокафяв до тъмнокафяв при голямо разнообразие на шарки, козината може да бъде къса или дълга, рядка до подобна на вълна, права, къдрава или гладка.

dog-walking pix

Денят се отбелязва и у нас. Различни компании за кучешка храна и принадлежности, курсове за обучение на кучета може да се организират по край датата за различни активности. Такива събития за София се случват в градинката зад Икеа, в парк Заимов - на такива събития може и да осиновите куче. На много места в страната собственици на кучета също се уговарят за празнични разходки с лакомства на празника.

Кучето приятел ни прави по-здрави


Това е Рокси на 4 месеца на първата си разходка до Черни връх - датата е съвпадение - световен ден на кучето и 123 г. от изкачването от Алеко и организирано туристическо движение у нас

Световен ден на кучето е, зарадвайте и бездомно


На снимките са нашите кучета. Когато ме попитат каква порода са, отговарям "Щастлива" Най-важното е, че гледаме на тях като на приятел.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.