Кайли Дженър

Кайли Дженър

Звездата от социалните мрежи, която натрупа 1 милиард долара на 21 години


2019 е годината, в която Интернет епохата се разви до нови хоризонти. Някои социални канали вече са залезли. Други се радват на голяма популярност. Има тенденция на споделянето само в тесен приятелски кръг.март 2019:  Facebook ще стане много по-затворена, като съобщенията между потребителите може да бъдат криптирани. Целта е хората да имат много по-голяма сигурност, че написаното от тях няма да излезе в общественото пространство. Освен това услугата може да стане платена, защото няма да е възможен сегашният начин на издръжка на Facebook от реклами. Зукърбърг замисля голяма трансформация, представи план за "фокусиран върху личното" - пише в личния си профил (https://www.facebook.com/notes/mark-zuckerberg/a-privacy-focused-vision-for-social-networking/10156700570096634/)

Но следването на звезди и вдъхновяващи личности остава и това е една от възможностите за бизнес, за това човек да стане "звезда", за влияние. Сред т.нар. инфлуенсъри в мрежата, които получават голямо внимание от потребителите и марките и съответно са търсени за маркетингови кампании и реклама на продукти и услуги, е Кайли Дженър (Kylie Jenner).

Младата риалити звезда и предприемач в областта на грима тази седмица официално надмина богатство от 1 млрд. долара - сума, за която мнозина предприемачи по света мечтаят и която е натрупана от Дженър чрез използване на мрежите и дигиталните канали.

Някои хора бяха недоволни от постижението на Дженър, чието израстване в много богато семейство бе документирано в поредицата "Keeping Up with the Kardashians", коментира изданието Inc.com. Тя бе включена в графата на самоизградилите се богати, според "Форбс". 

"Форбс" използва обозначението  "self-made" като начин да различи изключително богатите хора, които са наследили състоянието си от другите, чиито пари са натрупани предимно по други начини.

И тук се получава една заигравка с думите - "self-made" с "selfie made"

Дженър следва стъпките на някои от най-известните млади милиардери на света - хора, които забогатяха преди да са навършили 30 г. или малко след това, благодарение на Интернет епохата. Такива бяха създателят на Facebook Марк Зукърбърг и основателят на Snapchat Еван Спийгъл, който достигна първия си милиард преди да е навършил 30 г. Други известни бизнес личности от миналото, забогатели млади, бяха Лари Пейдж и Бил Гектс - те успяха да се сдобият със статута на милиардери на 31-годишна възраст. Сергей Брин прехвърли градницата от 1 млрд. долара на 30 години.

Сред младите милиардери между другото бе и Елизабет Холмс - основателката на компанията за "иновативни" кръвни тестове "Теранос". Холмс бе определяна като "следващия Стив Джобс" и събра огромна финансова подкрепа от инвеститорите, но впоследствие се оказа, че бизнесът ѝ е измама, заради липсата на обещаната функционалност на кръвните тестове.

Кайли Дженър е на 21 години. "Форбс" изчислава, че нейната компания "Кайли Козметикс" е на стойност над 900 млн. долара. Дженър е управител и собственик.

Според изданието Fashion magazine, една публикация в Instagram профила на Дженър се оценява на 1 млн. долара, което я прави най-богатият Instagram блогър на света. Много големи марки опитват да рекламират като се показват в нейния профил, който има над 128 млн. последователи.

Кайли Дженър е част от семейството Кардашиян, което е известно с това, че е известно. До скоро най-известна от това семейство бе Ким Кардашиян. Банковите сметки показват, че малката сестра е изпреварила в това отношение. Всъщност тя е най-младата от всички, които до този моменти са станали милиардери.  И е само на 21 години.

Kylie Jenner is the youngest self-made billionaire of all time, photo GETTY IMAGES,  https://www.bbc.com/news/business-47455998

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.