Ваксините не причиняват аутизъм

Ваксините не причиняват аутизъм

Мащабно изследване доказа: Ваксините не причиняват аутизъм, включително тази срещу морбили, заушка и рубеола (MMR)


Това е заключението на едно от най-мащабните изследвания по темата, съобщава Франс прес. То е направено от института “Статенс Серум” в Дания и университета в Копенхаген. Екипът проследил повече от 650 хиляди деца в Дания, родени от 1999 до края на 2010 г.

Състоянието им било следено от раждането до края на проучването през 2013 г. Учените сравнявали данните за състоянието на ваксинираните и неваксинираните деца и не открили никаква разлика.

6517 деца били диагностицирани с аутизъм по време на изучавания период, предаде „24 часа”. Нямало обаче никакви индикации, че предимно ваксинираните деца развиват аутизъм. Учените заключават, че ваксините не увеличават риска и към децата, които може да са уязвими към заболяването заради други фактори.

Те не откриват и ръст на заболяванията от аутизъм след ваксинация.

Това е второ такова мащабно изследване. Предишното покри 537 хиляди датски деца и приключи през 2002 г. Изводите бяха същите - няма връзка между ваксинирането на децата с MMR и аутизма. Учените цитират още 10 изследвания върху ваксините в различни страни със същия резултат.

Здравна инициатива „Ваксините действат“


Междувременно американският Сенат призова за борба с дезинформацията за ваксините. Причината е разразилата се в последните седмици епидемия от морбили в САЩ, която засегна 11 щата.

„Най-голямото завоевание на медицината е възможността да се предпазим от заразни болести, които в миналото, преди масовите имунизации, са били бич на човечеството. Смятам, че тук няма място за диалог“, Проф. д-р Майда Тихолова, национален консултант по инфекциозни болести.

Това е линк към книжката “За ваксините и ваксинациите” на проф. Радка Аргирова. Пише за всички задължителни и препоръчителни ваксини, за митовете около ваксините. Правете информиран избор. Слушайте специалистите: морбили, дифтерия, полиомиелит, коклюш – за тези неща няма “друга гледна точка”!

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.