Зависими от смартфона си

Зависими от смартфона си
Достатъчно е да се качите в градски транспорт за да видите колко от хората са с телефон в ръката и скролват по екрана с пръст за да останат свързани в мрежата. Има разлика дали четеш или слушаш аудио книга или си във Facebook. Или общуваш с някого.

Или използваш някоя апликация (аз лично съм голям фен на апликациите за навигация и тези, които използвам за измерване на движение - Endomondo, Strava, Windy Maps, на тази за влаковете NS в Нидерландия или за промоциите на Albert Heijn) И много трудно мога да си представя ежедневието без тях. Признавам, че денят ми започва и завършва със смартфон в ръка. Колкото и да знам, че не е правилно това, колкото и да знам, че синята светлина пречи на съня и губя време сутрин така докато уж за малко поглеждам новини и в социалните мрежи. И когато отивам да тичам в парка или във фитнеса аз вземам телефона със себе си. И не защото ще пропусна някой разговор, а защото апликациите са ми важни.

Оказва се, че това е тенденция, която важи за всеки втори българин.

45% от българите в активна възраст първо поглеждат своя смартфон веднага след ставане от сън, а 50% точно преди да си легнат да спят.

Това показва Анкета проведена от А1 през месец декември 2019 г. сред над 1 600 човека в активна възраст от цялата страната. Тя показва също, че 91% от респондентите избягват да напускат дома си без да вземат своя смартфон, а 43% са искали да могат да платят през мобилен телефон.

Според проучване на А1, ако излизат навън за до 30 минути и трябва да изберат между портфейл и смартфон, 60% от участниците в изследването ще предпочетат да вземат със себе си смартфона.

 

Проучването е направено във връзка с Приложението А1 Wallet, което позволява на потребителите да си спестят не само носенето на пари в брой, но и на банкови карти, както и на карти за лоялност.

Българите в активна възраст вече разпознават плащането през смартфон като опция.  Над 50% от анкетираните заявяват, че биха заменили традиционния си портфейл с дигитален. Около 43% споделят, че в случай че забравят своя традиционен портфейл у дома, но носят със себе си своя смартфон, биха направили плащане с него.

Високата степен на защита прави А1 Wallet значително по-сигурен от традиционния портфейл. За да се извърши каквото и да е действие в дигиталния портфейл трябва да бъде премината оторизация от ползвателя, като въвеждане на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

Картите за лоялност, които иначе заемат много място в портфейлите, могат лесно да бъдат сканирани и запазени в приложението. Под тази форма те могат да бъдат използвани във водещите търговски вериги и магазини в страната.

Аз не съм абонат на А1 и не ползвам тяхното приложение.

Но опитът ми показва, че мога да сканирам стоките в магазина докато пазарувам, да отида на изхода и на касата за самообслужване да въведа картата си за лоялност и да заплатя. Отново с помощта на телефона. И това е удобно.

Зависими от социалните мрежи

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.