Как да се справим със страха

Как да се справим със страха

Как да се справим със страха


Няма нищо по-голямо от нашите собствени страхове.



Страхът е в самите нас и отключващия фактор най-често са промените, които настъпват в нашия живот. Нека да погледнем на Промяната като начало на нещо добро и да не се давим в собствените си страхове и тревоги от несигурността свързана с нея. Промяната понякога до такава степен поражда страх от неизвестното, че ни парализира и често не може да мислим ясно, да вземем най-доброто решение и да реагираме адекватно на ситуацията.

fear-2

Изходът е да Мислим Позитивно и гледаме на промяната като на нова възможност в нашия живот, която не би се появила иначе.

В книгата си "Първите Трийсет дни" авторката Ариен де Бонвози ни дава няколко кратки съвета как да разпознаем страховете си, да ги преодолем и премем промяната без да се потопим в негативни мисли и емоции, като по този начин ние ще станем по-силни и успешни. Hakратко ето нейните девет кратки съвета:


1. Не се страхувай от непознатото - прегърни промяната като ново и позитивно предизвикателство в живота.

2. Разпознай страховете и не ги отричай или се крий от тях, защото те няма да изчезнат.

3. Може да се справим със страха, макар че е трудно той да изчезне. Всеки един от нас може да намери свой начин да постигне това.

4. Питаме себе си това страх ли е или просто не желание да направим крачка напред.

5. Приемаме промяната като по-добър план на живота ни. Промяната ще се случи без значение на нашите страхове.

6. Намираме време да останем сами със себе си и да разберем как се чувстваме когато промяната стане. Това ни дава възможност да се успокоим и да погледнем на случващото се с по-ясни очи. Също така това ни позволява да опознаем себе си по-добре и по този начин да сме по-силни и да може да имаме по-голям контрол.

7. Установяваме дали това са наши страхове или на някой друг като майка, татко или съпруг.

8. Заместваме страха от промяната без значение дали тя е планирана или не с навици и физически дейности, които ни доставят удоволствие.

9. Представяме си как живеем щастливо една или няколко години напред и след известно време усещаме как днешния страх се разсява като виждаме как се развива живота ни.   Гледаме на бъдещето през розови очила с усмивка.

fear
Каквото и да се случи в нашия живот, трябва да запазим позитивното мислене и отношенние към него или както казва Луиза Май Алкот:

" Не се страхувам от бурите, защото се научих как да управлявам моя кораб."

Бъдете силни и не се поддавайте на страховете!

коментарите са от страницата в facebook




Ani Dimova
Страхът е инстинкт за самосъхранение, проблемът не е в това че не можем да го преодолеем, а в това че не можем да предвидим степента на риска.


Пт в 13:43 · · Докладвай





Sonia Tzotcheva
Да,срахът е е инстинкт за самосъхранение, но може да се научим да го контролираме като имаме позитивни мисли. Аз пътувам много и съответно съм изложена на голям риск, но не се страхувам, защото винаги си представям как ще се чувствам добре на новото място. Отне ми време обаче да се науча. Сега винаги си казвам Бог напред и аз след него и тръгвам напът или правя нещата, които съм решила без да мисля за риска.


Пт в 14:42 · · Докладвай





Ani Dimova
Успех, Соня! Дай Боже толкова кураж и вяра на всички.


Пт в 16:02 · · Докладвай



Maria Mazgalova
micli pozitivno i se naslagdavai na hybavoto v promanata na givota.togava strahat 6e iz4ezne


Пт в 18:34 · · Докладвай




Mariana Todorova
prejiviala sam mnogo sytrahove,nau4ih se,no edinstveno nemoga da preodolea straha sa ot 6ofiraneto-nemoga da se nay4a da karam kola,za6toto ymiram ot strah,a e tolkova elementarno,nali e izmisleno ot i e za horata,no mnogo me e strah,no...ta taka.strahat si sa6testvuva.dali samo pozitivnoto mislene pomaga,neznam,no znam 4e me e strah.


Сб в 00:00 · · Докладвай




1 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.