Пет ключа към дълголетието


Ние всички знаем, че би трябвало да се храним здравословно и да правим физически упражнения. Защо ни е всичко това? За да бъдем щастливи и да живеем по-дълго. За последното генетиката определено си казва думата, но има неща, които може съзнателно да извършваме, за да достигнем до дълголетието. Изследване, цитирано от блогъра Ерик Баркър, който пише и за New York Times, разкрива какви са тайните на дългия живот.

  1. Взаимоотношения


Ако има някой в ​​живота ви, на когото бихте се обадили по телефона в 4 сутринта, за да споделите вашите проблеми, увеличавате шанса си за дълголетие. Обратното, самотата може дори да ви убие.

  1. Личностни качества


Вашата собствена личност също може да е фактор. Появяват се ясни закономерности при тези, които са живели до 100 години. Доказано е, че позитивното отношение към живота помага за дълголетието. Повечето дълголетниците са оптимистични и отстъпчиви хора. Личностната черта, която най-често се асоциира с дълъг живот е добросъвестност.

  1. Добра кариера


Вашата работа е много по-важна за дълголетието, отколкото си мислите. Безработицата и несигурността на работата място вреди на здравето. Отношенията с колегите и шефа могат да имат драматичен ефект върху вашето здраве. Тези, които живеят дълго обичат работата си.

  1. Да не забравяме и малките неща


Смейте се много. Бъдете щастливи. Бъдете оптимисти. Спете достатъчно. Не съдете другите. Простете.

  1. Качество на живот


Изследванията показват, че дълголетието зависи право пропорционално от качеството на нашия живот.