В Лос Анежелис завърши 62-рата церемония по връчването на наградите Еми на Американската телвизионна  академия. Кой си тръгна с големите награди?

Телевизионните сериали "Момчетата от Медисън авеню" и "Съвременно семейство" спечелиха награди "Еми" за прайм тайм предавания съответно за най-добра драма и за най-добра комедия.

"Не можем да повярваме, че сме тук. Искаме да благодарим на (телевизионната) академия, че отново ни оказа признание", каза създателят на "Момчетата от Медисън авеню" Матю Уейнър, чийто сериал за трети пореден път победи в категорията за най-добра драма.

Изпълнителният продуцент на "Съвременно семейство" Стив Левитан също изрази радостта си, след като сериалът му надделя над хитовата музикална комедия "Веселие", която имаше 19 номинации.

Награда "Еми" за най-добър комедиен актьор спечели Джим Парсънс за ролята си в сериала "Теория на големия взрив", а Брайън Кранстън за трети път стана най-добър драматичен актьор за ролята си в "Опасно лош".

Отличието за най-добра драматична актриса взе Кира Седжуик за участието си в "Разобличаване", а в категорията за най-добра комедийна актриса победи Еди Фалко за ролята си в "Сестра Джаки".

emmi

Галерията с най-добре облечените звезди на червения килим е на страницата в Facebook