Ако хората имат позиция по даден въпрос и вие спорите с тях и се опитвате да ги убедите да я променят, то вие затвърждавате тяхното убеждение. Ако искате да промените идеите на хората, не трябва да се опитаме да ги убеждавате на интелектуално ниво.Трябва да ги поставите в ситуация, в която те ще трябва да действат в зависимост от идеите, а не да спорите за тях.

Майлс Хортън#

Aneta Georgieva така е ,но бих защитила моята позиция като докажа ,че е по-добра.

#

Krasimira Nedkova Marinova ako 4oveka otsre6ta iska da te 4ue, 6te te 4ue, ako ne, ostavi go da nameri otgovorn po negovia si na4in, nikoi ne iska da se predade dokato ne se ubedi : ''ruka da pipne, oko da vidi'' e nay-4esto spazvano ...

#

Десислава Запрянова Важно е самият спор да е на високо интелектуално ниво,и да е спортсменски - думите са най-здравото оръжие,и правилно използвани,дават и ясното послание. Най-силните умеят да говорят тихо - ако противника ви е "лесно запалим",ще се нагледате и на безплатни фойерверки :)) Но за да убедите някой в тезата си,или поне,за да го накарате да е изслуша,трябва първо да убедите сам себе си и да повярвате в думите си.

#

Nelly Cyrillova Мисля, че наистина е по-добре да не спорим с хората, а да ги поставим в подходяща ситуация и да наблюдаваме действията им. Ако поддържат дадена позиция, активността им ще я потвърди... ;)