На 29 юли 1981 г. скромната учителка в детска градина, младата дъщеря на граф Спенсър - лейди Даяна става член на на анлийското кралско семейство. В разкошна сватбена рокля, с осипан с диаманти шестметров шлейф, дело на британските моделиери Дейвид и Елизабает Емануел, булката прилича на фея от приказките.

Лейди Даяна


В началото на новия живот всекидневния гардероб на 19-годишната принцеса бил доволно прост. Но независмо от това започнали да подражават на нейния стил на обличане в целия свят. Въпреки безупречния вкус и идеалната фигура в модните списания се появяват критики за консерватизма на принцеса Даяна в стила й.
Тогава тя се обърнала към известните английските стилисти, кутюр, Брус Олдфийлд и Катрин Уокър. Те превръщат Даяна в блестяща стилна суперзвезда. От нейния нов имидж струи свежест и съвременност.
През септември 1997 г в кабинета на Катрин Уокър телефоноо обаждане от Пол Барел, придворен на принцеса Ди. Той я помолил за последен път да създаде тоалет за "кралицата на сърцата" - роклята за погребението на Даяна.
Моделиерката споделя, че това е най-тъжния момент в живота й.
Няколко месеца преди това лейди Ди, сякаш предчувствайки своята смърт, заявява "Дрехите вече не са така необходими за моята работа, както преди" и без съжаление продава на акцион в Ню Йорк най-прекрасните си тоалети. Получените 3 милиона долара са дадени за благотворителност.Принцеса Даяна трагически загива в Париж на 31 август 1997 г. на 36 години

Днес нейното място любима на народа е Кейт Мидъдлтон, съпругата на сина на лейди Ди 

princesa diana