Знаете ли какво е Имел (на лат Víscum)
Виждали ли сте go по дърветата
Знаете ли някое повереи свързано с него

Интересно, но това полупаразитно растение се включва в коледната украса. Да кажем, че е част от католическата традиция и Коледа, но клонки имел с белезникави плодове се иползват, могат да бъдат и в букет с борови клонкиKrasimira Velicova Dimitrova Ot mnogo godini jiveya v Ispania i tozi imel tuk se kazva "muerdago de la suerte"Ima tradiciya: postavia se blizo do vhodnata vrata ,za da moje vsi4ki,koito minavat pod nego da imat kasmet prez godinata,a ako vlibena dvoika se celune pod klonkata imel 6te se obi4at ve4no.Na sledva6tata godina na 13.12. starata klonka se izgarya i se slaga nova.

Dina Ivanova Като гледам снимката това е Имел - дали бял или черен ми е трудно да кажа по снимката. Не знех такова поверие, но ето, че ме предизвикахте да науча. Ето какво прочетох http://horoskop.rozali.com/zagadki/p6699.html

 Mira Grigorova В Добрич в градския парк има много от нея. Поверие не знам , но смятам ,че е някакъв вид паразит , дори и симбиоза не вярвам да има тук.

Yordanka Ivanova Белият имел е познат като коледното храстче, под което хората се целуват. Той е и билка с множество лечебни свойства.