Отдавна ли не сте изпитвали чувство за вина? Ако съдим по ново изследване, скоро и по-точно днес, защото

96% от жените всеки ден се измъчват от чувство за вина

Психолози от университета в Глазгоу доказват, че 96% всеки ден изпитват чувство за вина, като не е задължително при това да са направили нещо..

96% от жените изпитват чувство за вина поне един път на ден. Този факт оказва отрицателно влияние на тяхното здраве. В 70 от 100 случая причина за угризение е наднормено тегло и това, че никаква диета не помага да се справите с тях. Като реалното тегло и как ви възприемат другите в дадената ситуация не е важно.

Още едно от нещата, поради което изпитват чувство за вина е мисълта, че отделят малко време на своите деца, тъй като повече време са заети на работа. Затова и психолозите съветват майките, които се разкъсват между кариерата и децата да не изпитват чувство за вина.

Също така закъснението за среща с любимия човек или похарчени за дрехи пари могат да станат причина за изпитване на вина.

В случай, че жената се чувства лоша домакиня, защото страда т перфекционизъм, то това също е повод за терзания. В този случай това също е повод за терзания защото тя ще иска да бъде всичко и във всичко най-добра, а така не се получава в живота.

Причина за подобно поведение, по мнение на учените, става възпитанието, което повечето жени получават в детството. Те не могат да казват „НЕ“ защото още в детството чуждите интереси са поставяни по-високо от техните.