-       Вие вярвате ли в извънземните?

-       Може да съществуват извънземните, а може и да са плод на нашата фантазия и желанието ни да не сме само в цялата вселена

-       Не! Ние сме единствени във вселената

Независимо какъв е вашия отговор, има цял ден, който е посветен на извънземните

Международен ден на НЛО (World UFO Day)


2 юли е обявен за световен ден на Неидентифицираните летящи обекти или Ден на уфолога


Защо 2 юли?

Историята – в края на юни 1947 година, в гррадчето Розуел (Roswell), щата Ню Мексико, САЩ – животът тече спокойно дори монотонно, докато собственикът на ранчо „Мак" не открива нещо като летяща чиния, която се разбила в имота му. Мнозина са убедени, че това е разбила се летяща чиния с извънземни в нея.Спецслужбите на САЩ, разбира се, засекретяват цялата информация. Но събитията получават широк отзвук. Тогава и става разделянето на хората на два лагера – на такива, които вярват и на такива, които не вярват в извънземните.

Идеята 2 юли да се обяви за международен празник на НЛО е на Хакта Акдоган – създател на Международния музей на НЛО в Истанбул. Той свързва празника със събитията в градчето Разуел.

Всяка година в началото на юли в Розуел се стичат над 200 000 души, за да участват в своеобразен фестивал.

Провеждат се семинари и мероприятия, включително и парад на костюми на извънземни. Някои твърдят, че събитието е придобило комерсиален характер, но е факт, че към него се присъединяват много хора, които вярват, че НЛО съществува.

А това е сайта на деня www.worldufoday.com/‎