Защо е полезно рисуването

Защо е полезно рисуването

С какво е полезно рисуването?


Имате ли си хоби, нещо, което с удоволствие да правите в свободното време, да ви доставя радост. Такова нещо е и рисуването. Като малки почти всеки от нас е рисувал. Няма да говорим затова как забележка, насмешка към нарисуваното от нас, може да ни накара виновни за това, че посягаме към белия лист и молив. Защото когато рисуваме намираме начин да изразим себе си.

И така защо рисуваме? Всичко е много просто. Дори не можете да си представите колко е важно. Ето защо:

  1. Рисуването подобрява работата на мозъка. Искате да се научите да четете бързо. Започнете да рисувате

  2. Искате да изглеждате по-млади от вашата възраст без пластична хирургия и други подобни? Рисувайте! Хората, които се занимават с творчество изглеждат по-млади. Същността е в това, че стареенето, като всички процеси в организма се управляват от мозъка. Колкото повече деца имате толкова по-млади изглеждате.

  3. Рисуването е мощен източни на енергия и бодрост

  4. Рисунките помагат да слушаме по-добре, да живеем осъзнато и да забелязваме малките неща, които правят деня ни по-хубав.

  5. Искате да изглеждате по-добре в обществото – рисувайте! И не е само в това, че ще използвате рисунките във вашето представяне (ако трябва да направите презентация пред група хора), но това е свързано и с развитие на речта, което е свързано (спомнете си малките деца)  на моториката.


И още рисунките са много добра сутринна гимнастика за ума!

От книгата „Вие ще можете да рисувате след 30 дни“ на Mark Kistler. Книгата не е издавана на бг, в Youtube може да откриете негови клипчета, които могат да направят интересни занимания по рисуване с вашето дете


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.