Ушите дават ценна информация за здравето ни

Ушите дават ценна информация за здравето ни
След като установих, че не различавам ниски звуци, когато някой ми говори реших, че трябва да взема мерки. Когато човек мине 45+ години може да очаква промени с тялото си и е добре да ги следи и да вземе мерки. След като здравеопазването у нас има проблеми може да се възползваме от всяка възможност за профилактика и прегледи. Така когато видях реклама на център за слуха Фонио на удобна локация до нас реших да отида.
Това, което ми казаха, че имам "тапа" на лявото ухо и мога да отида на лекар или да се справя сама. Съвсем скоро ще взема направление за УНГ специалист. Така, че ще има няколко публикации на тази тема.

Спорно е как трябва да се почистват ушите. Почистването на ушите е обикновена хигиенна процедура, която повечето хора правят веднъж на няколко дни. Почти всеки от нас след като вземе душ взема от онези пластмасови клечки и си почиства ушите. Точно това почистване е спорно дали е полезно.

Ушната кал има защитна функция и може да бъде индикатор за нашето здравословно състояние. С помощта на клечка за уши можете да видите какъв е цветът на ушната кал и какво означава това за здравето ви.

8. Сив цвят
Ако ушната кал е сива, без други симптоми, няма какво да ви притеснява. Вероятно е просто прах. Този цвят е обичаен за жителите на големи градове със силно замърсен въздух.

7. Следи от кръв
Ако забележите следи от кръв, когато почиствате ушите си, това може да означава, че тъпанчето ви е перфорирано. Това може да доведе до инфекции и трайно влошаване на слуха. Затова е нужно да потърсите лекар.

6. Кафяв цвят
Ако ушите ви изхвърлят прекомерно количество ушна кал, с по-тъмен цвят от обичайното, това означава, че организмът ви е преживял твърде много стрес. Полезно ще е да прекарате няколко дни в спокойна и спокойна обстановка.

5. Черен цвят
Ако се случи веднъж, няма какво да ви притеснява. Ако обаче ушите ви сърбят и сърбежът става по-силен, трябва да посетите лекар, защото черният цвят на ушната кал показва гъбична инфекция.

4. Бял цвят
Белият цвят на ушната кал може да означава, че ви липсват витамини и микроелементи, особено желязо и мед. Яжте повече бобови храни и овесени ядки. Направете курс с витамини като добавка.

3. Неприятна миризма
Ако ушната кал има силна неприятна миризма, това е знак за наличието на инфекция в средното ви ухо. Възможно е също така от време на време да имате шум в ушите и други необичайни усещания. Ще трябва да посетите УНГ специалист.

2. Течна ушна кал
Промяната в плътността на ушната кал може да указва началото на възпалителен процес. Ако е така, е нужно да се консултирате със специалист.

1. Суха ушна кал
Най-лесното обяснение за сухотата на ушна кал е липсата на здравословни мазнини в тялото ви. Но причината може също да бъде дерматит или друго кожно заболяване, което води до изсушаване на кожата.

Източник: Our Ears Can Indicate Our Health, and These 8 Factors Shouldn’t Be Ignored

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.