Българският фармацевтичен съюз започва Национална кампания

„Да не Ви изненада зимата”


Магистър-фармацевти в страната ще консултират пациенти за възможностите за превенция в есенния сезон на настинките и грипа. Съвети може да получи всеки в близо 80 аптеки, които участват в Националната кампания „Да не Ви изненада зимата” на Българския фармацевтичен съюз (БФС) от 17 до 31 октомври 2014 г. Специални плакати ще обозначават аптеките, които участват в кампанията, като на интернет страницата на съюза www.bphu.bg са публикувани и техните адреси. Ще бъдат раздавани листовки със съвети за това как да подготвим организма си в борбата с вирусите.
Магистър-фармацевтите са най-достъпните медицински специалисти, сочи проучване на Фармацевтичната група на Европейския съюз. Често обаче, се прибягва до самолечение, което крие рискове. В аптеката, която обикновено е наблизо, често работи в събота и неделя, а
понякога и денонощно, в случай на нужда всеки може да получи безплатен експертен съвет, без да си записва предварителен час.


Имунитетът е най-добрата защита срещу грипа
Как да укрепим своя имунитет

Индивидуалните консултации, част от кампанията, дават възможност на пациентите да получат съвет от професионалист как да подготвят организма си за зимата, така че да не се разболяват, а ако все пак това се случи, по-леко и по-бързо да се възстановят.