Правила за пълноценен живот

Правила за пълноценен живот

Правилната функция на човека е да живее, не да съществува”


 Джек Лондон



Правила на пълноценния живот


Твърде често пътуваме през живота на автопилот. Носейки се по него, приемаме това, което е и което дойде. Така, всеки наш ден преминава както предишния. Всичко изглежда относително нормално и удобно. Освен постоянното убождане, идващо някъде от задната част на ума ни, което ни казва "Много закъсняваш! Крайно време е да направиш някои промени!".

Това са 15 простички правила, предназначени за тези, които искат да се освободят от шаблона, в който са попаднали, и пълноценно да изживеят следващите си години.

  1. Оценявай невероятните хора и неща в живота си.Понякога не ги забелязваме, докато не изчезнат. Не бъди такъв. Бъди благодарен за това, което имаш и за тези, които ги е грижа за теб. Никога няма да осъзнаеш напълно колко много означават те за теб, докато не ги загубиш. Истински бъди благодарен, че живееш с тях.

  2. Игнорирай негативизма на другите. Ако им позволиш да те убедят в своите нагласи, ще бъдеш човек извън баланс. И ще попаднеш в списъка на отчаяните и отрицателни хора, преди да си осъзнал. А този списък е много дълъг. Нямаш контрол върху това, което казват другите, но можеш да контролираш това дали да ги слушаш. Ти самият можеш да си изградиш бариера срещу отровните думи.

  3. Прощавай на тези, които са те наранили.Прави го и имай предвид, че това не те задължава да им вярваш. Бъди човек, който просто няма време да мрази хората, които са го ранили, защото е много зает да обича хората, които го обичат. И знай, че който пръв се извини е най-смел. Който пръв прости е най-силен. Който пръв продължи напред, е най-щастлив.

  4. Бъди този, когото си наистина.Ако си достатъчно късметлия да имаш нещо, което другите нямат, не се променяй. Уникалността е безценна в днешния, налудничав свят, който опитва да ни направи като всички останали.

  5. Избирай това, което ти казва вътрешният ти глас.

  6. Прегърни промяната и се наслаждавай на живота, който като театрално действие се разгръща пред теб. Най-трудната част от личния растеж е това да пуснеш миналото и да се придвижиш напред като някой, който реално в момента не си. Понякога трябва да спреш да се тревожиш и да се съмняваш и просто трябва да имаш вяра, че нещата ще проработят.

  7. Избирай връзките си с хората умно. Най-добрите от тях са свързани не само със забавното време, което изкарвате заедно, но и с препятствията, които преодолявате. Да обичаш един човек, означава да му го казваш редовно и да му го показваш всеки ден.

  8. Забележи кой те обича, в този етап от живота ти, когато не си най-обичан.Тези хора са най-паметните в житейския ти път. Отплати им се с обич, дори когато не постъпват така, че да ги обича човек.

  9. Обичай и себе си. Щом обичаш несъвършени хора като децата, които цапат и викат и майка си, която греши, можеш да бъдеш вечно привързан и към самия себе си, както и да си изневерил на принципите си.

  10. Прави неща,които бъдещият ти "аз" ще си спомня и за които ще си мислиш след години.

  11. Бъди благодарен за всички проблеми, които нямаш.Има два начина да си богат. Първият е да можеш да имаш всичко материално, което си поискаш. Вторият е да бъдеш доволен от това, което вече притежаваш.

  12. Оставяй си достатъчно време за забавление.Понякога трябва да направиш няколко стъпки назад, за да видиш нещата по-ясно. Никога не позволявай едновременно животът ти да бъде превзет от работа, умът от тревоги и сърцето ти, изпълнено със стари болки и гняв! Това състояние е пагубно.

  13. Наслаждавай се на малките неща.Радвай се на това, което вече си виждал, на местата, където си бил.

  14. Приеми факта, че миналото не е днес. Не позволявай на миналото да открадне настоящето ти и бъдещето ти. Може да не си горд от всичко, което преди си вършил, но това е ок. Миналото не е днес. То не може да бъде забравено или заличено, но СЕГА можеш да промениш идните дни.

  15. Когато дойде моментът, пусни човека, който трябва, на свобода.Не винаги можем да поправим счупеното. Някои човешки връзки и ситуации просто не могат да бъдат поправени. Ако насилваш нещата, ще се влошат. Понякога събитията в живота ни се случват, за да започнем наново и да създадем нещо в пъти по-хубаво.


От marcandangel.com, на бг manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.