Ден на блондинките


31 май е Международен ден на русокоските. Отбелязва се от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче". Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.

Сред естествените блондинки на света има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 г. тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.

За антипод на вечното клише за блондинката с малко глуповат имидж на сексбомба и нищо повече - Мерилин Монро, се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е бил доста над средния - 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.

И въпреки всички тези примери за умни и успешни руси жени, вицовете за блондинки - глупавички и любвеобилни - остават едни от най-популярните в целия свят.

 

Но понеже истинската блондинка има чувство за хумор и самоирония, ви предлагаме да се посмеем заедно:

Две блондинки разговарят в кафенето.

- Отслабнала си!

- Да, в работата е страхотен стрес. Не ми дават заплатата, работя от сутрин до късна вечер, шефът само ме дразни и ми вика...

- Ами смени си работата...

- Не мога, трябва да сваля още три килограма.
blondinka advokat

Един филм, който ви препоръчваме: Професия блондинка - Една типична блондинка става уважаван адвокат, без да се отказва от индивидуалността си. Един безгрижен, забавен филм, който може да гледаме при всякакви услови.


28 май е неофициален празник на всички тъмнокоси жени – Ден на брюнетките. Може би го има, като отговор на деня на блондинките, който се отбелязва от 2006 г. на 31 май.