Игрите на детската площадка

Игрите на детската площадка
Ако искате да бъдете във форма ще намерите начин, и без да плащате за инструктори, фитнес зала или специални програми. Вярно е, че тогава се иска повече желание, организация и самоконтрол, за да можеш да го правиш, за да наблюдаваш сам себе си какво и как правиш, какви са слабите места и как да ги подобряваш.

Колелото и преходите в планината са може би най-добрата форма за физическа активност. Но когато сме в големия град и задачите за деня не ни остават време може отново да намерим решение. Може да започваме деня си с кратки (20 мин) упражнения или йога. Да отделим време (40 мин) за сутрешна разходка в парка или за тичане.

А това е добра новина з тези, които искат и намират време да поддържат физическата си форма.  Британски специалисти установиха, че детските игри като скачане на въже и гоненица, изгарят повече калории от джогинга и фитнеса и са много по-ефикасни за поддържане на теглото.
Игрите на детската площадка, могат да ви помогнат да изгорите повече калории, отколкото тренировка във фитнес зала и са безплатни. Това е ефикасен начин да се поддържа форма. Отделете 15 мин и може да изгорите 215 калории
Затова и звезди от световна величина поддържат форма с детски игри. Кейт Хъдсън и Джъстин Бийбър са фенове на скачането на въже. Бионсе и Мишел Обама разпускат с въртене на обръч, а Мадона и Гуинет Полтроу изгарят калории на батут.

Michelle-Obama-Hula-Hoop

Само 15 минути скачане на въже изгаря до 215 калории, каране на велосипед - 190 калории, а гоненица - 115 калории. Сравнително по-ненатоварващата игра на дама гори 88 калории за 15 минути, а въртенето на обръч - 83 калории.

"Функционалните тренировки предизвикват тялото по нов начин всеки път и осигуряват значително изгаряне на калории. Освен това са много забавни" - каза Тейт Толанд от международния клуб "Фитнес фърст".

Така, че забравяме оправданията, липсата на време или на финанси. До вас има парк, може би има и от площадките с уреди. А ако се притесняваме може да въртим обръч и докато гледаме филм.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3695825/The-playground-games-burn-calories-running-cost-Gym-expert-says-hopscotch-tag-skipping-latest-fitness-fads.html

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.