квАРТал фестивал

квАРТал фестивал

16-18 септември  „квАРТал фестивал” - за изкуство и култура в София


В продължение на три дни, районът на стария еврейски квартал в сърцето на столицата (булеварди „Дондуков, „Левски, „Сливница и „Мария Луиза) ще се превъплъти в истинска феерия на изкуството. Инициативата ще предложи на жителите и гостите на града атрактивни изложби и материали, свързани с миналото и историческото значение на района. Предвидени се още представления, артистични изпълнения и работилници, а многобройни ателиета, арт пространства, йога и спортни центрове ще отворят врати за своите посетители.


Творческият колектив „квАРТал” предлага и специална обиколка на района, която има за цел да покаже неизследваните до момента и празни пространства, където всеки може да реализира артистичните си идеи и да допринесе за културното преобразяване на района. За доброто настроение на присъстващите са предвидени специални гурме и бар обиколки с много изненади и награди, както и богата музикална програма с диджей и изпълнения на живо.


kvartal fest

Цялата идея на „квАРТал фестивал” е съсредоточена върху популяризирането на района и превръщането му в квартал за изкуство и култура, споделят организаторите. Самото име на фестивала е измислено именно в тази насока - развитие на потенциала на локалното изкуство, култура и икономика, което играе важна социална роля за съвременното общество.

Сред партньорите на инициативата са Музеят за история на София, Полскиият културен институт, Организацията за евреите в България „Шалом”.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.