Книгата „Атлас. Чудотворни икони, свещени места и лековити води в България“ събира в едно манастири, икони, реликви, природни феномени и исторически паметници, които са източник за надеждата за изцеление и за по-добър живот.

Изящното томче на издателство „Милениум“ вече е на пазара и ще ви помогне да се докоснете до известни светини като Рилския и Бачковския манастир, но и да опознаете и тайнствени, дори мистични обекти, за които не сте подозирали.

България е уникална с многобройните си енергийни места, лечебни избори и чудодейни реликви. Много от тях познаваме от деца, други станаха известни едва напоследък.  Край някои със сигурност сме минавали, без да подозираме какво богатство се крие там. С помощта на новия илюстрован „Атлас“  занапред няма да пропуснете да се докоснете до легендарните реликви и природни феномени на нашата родина.

atlas-bg-1

Да отпиете от аязмо в двора на стар манастир, да доближите чело до вълшебна икона или да вдъхнете дълбоко от свещения въздух на пещера, в която са славели боговете си още древните траки, може да бъде незабравимо изживяване. То е вдъхновяващо не само за вярващите, но и за всеки българин, който гради своето самочувствие чрез съзнанието си за нашите одухотворени предтечи и за невероятната природа на страната ти.

Премиерната книга събира над 100 дестинации. Освен, че ще ви посочи кои са значимите обекти, които не бива да пропускате да посетите, „Атласът“ има функцията и на пътеводител, указвайки местонахождението им. Много от „адресите“ са прочути, дори са станали емблеми на своите градове, области, а и на цялата страна. Но в новата книга са включени и места, които са открити от археолозите не много отдавна или такива, които се знаят, но са труднодостъпни и мъчно откриваеми – местности, на които славата се носи от уста на уста, и към които хората, изпълнени с любопитство и преклонение, сами проправят пътеки. Такава например е пещерата-светилище Илкая (Лековит камък) край Джебел, в която, мълви се, хора стават свидетели на странни видения и звуци.

Ще се учудите от невероятните феномени, които са уникални не само у нас, но и за цял свят. Такава е „биещата“ икона на св. Богородица в село Свирачи. Тя сякаш омагьосва някои от хората, които я вземат в скута си, движи ръцете им, хипнотизира ги, затрептява и им нанася удари по тялото и главата. Вярващите възприемат това като ритуал за пречистване. Друг невероятен феномен от световна величина са седемте лековити извора в манастира „Рождество Богородично“, между бургаските квартали „Меден рудник“ и „Горно Езерово“. Взети заедно водите им предлагат цялостна психо-физиологична оздравителна терапия и могат напълно да заменят някои лекарства или методи за лечение на традиционната медицина.

Перперикон, Татул, Кромлех, Бегликташ, Белинташ, пещерата „Утроба“ – безбройни и изумителни са скалните градове, светилища, гробници, манастири, завещани ни от нашите предци. Те всеки ден привличат хиляди наши и чужди туристи с историята си, с причудливите светлинни и звукови ефекти и с енергията, която излъчват. Неизброими са манастирите, скътали икони и мощи на светци, молитвата пред които носи изцеление и облекчение за болни и нещастни.

Като носим със себе си новия „Атлас“ при всяко свое пътуване, можем да изключим малшанса да пропуснем забележителните и свети места, с които е осеяна земята ни.