Вече по традиция през втората седмица на ноември отбелязваме Седмицата на бащата. През 2016 г. мотото е „Баща на място” в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж - до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

През Седмицата на бащата татковците и другите значими за децата мъже могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си.

sedmica-na-bashtata

Национална кампания „Да бъдеш баща” води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа Men care, която се провежда в повече от 40 държави на петте континента Целта на кампанията е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Програмата на седмицата може да разгледате на този линк: http://mencare.bg/za-kampaniata/sabitia/sedmica-na-bashtata2016/