Не спете в едно легло с партньора си


Представата на много от нас за влюбена двойка е да прекарват колкото се може повече време заедно и да се събуждат сутрин в едно легло…

Но, ако дадем думата на учените, може да се окаже, че те са на друго мнение. Спането в общо легло в партньора често води до прекъсване на съня, което предизвиква редица здравословни проблеми и се отразява зле на кожата.

Една трета от британците, които споделят общо брачно ложе с половинката си, имат проблеми със съня, тъй като той често е прекъсван. А това води до повишен риск от депресия, болести на сърцето и инсулт.

Д-р Нерина Рамлахан препоръчва на двойките да спят в отделни стаи, което ще се им се отрази добре поради по-здравословния сън. Според нея много трудно се срещат „съвместими партньори в съня“.

Недоспиването се отразява зле и на кожата. Хората, които често се будят нощем, губят 30 процента повече вода от кожата си при излагане на ултравиолетови лъчи. Индивидите с лош сън изглеждат и два пъти по-състарени. Те имат повече бръчки и по-трудно се възстановяват след слънчеви изгаряния.

Коментар: В статията става въпрос за Англия. В Германия има установено правило, че ако семейство има две деца, то трябва да има и две спални – една за родителите и друга за децата. Ако ви се е налагало да търсите апартамент под наем там сте се сблъскали с това изискване. За съжаление, у нас все още има семейства, които живеят в малки апартаменти.

Източник: в. „Дейли мирър“