Мистичната сила на женския глас

Мистичната сила на женския глас
Според ведическите писания жената е тази, която печели войни, без да води войни. Интересно, нали! Но защо тогава на много жени днес им се налага да се борят за място под слънцето, да водят битки, за да докажат силата си в света на мъжете и… често губят здравето си и удоволствието от живота.

Все пак, как можем да печелим, без да влизаме във война, в свят, в който конкуренцията е в основата на всичко?

Думите, женският глас, речта – това е едно от най-мощните оръжия, но за съжаление малко са жените, които владеят тази сила. Често жените използват тази сила на думите за самоунищожение, учейки се да общуват ясно и твърдо като мъже.

Силата на женския глас е в нежността и магнетизма. Интересен физиологичен факт е, че мъжете възприемат женския глас с тази зона на мозъка, която е отговорна за възприемането на музиката, а мъжкият глас със зоната на мозъка, отговорна за получаване и обработка на информация.

Помислете си сега кое влияе на човека по-силно – думите или музиката?

Музиката може и да не носи конкретна информация, но създава настроение, състояние, мотивация. Тя притежава хипнотичен, заразителен ефект. Затова жените не бива да забравят колко е важно да звучат красиво отвътре и да настройват вътрешния си свят на най-звучните нотки.

За жените е важно да се научат да говорят красиво, да изразяват себе си, мислите си, да владеят интонацията си. Речта трябва да бъде средство за предаване на емоции и чувства, състояния, желания…

Ако една жена се изразява твърдо, директно, конкретно – мъжете започват да я възприемат като мъж, не виждат нейната женственост, която се губи в мъжката комуникация. Жените в древността са умеели да лекуват с думи, да изричат благословии и проклятия, да напътстват и вдъхновяват, но и да губят мистичната си сила в празни приказки и клюки.

Клюките убиват женската природа, защото привличат всичко лошо към жената. Когато клюкарстват, жените губят своята свещена власт. Всяка негативна дума, изречена по адрес на когото и да било, краде от благочестието ви и нещо повече – връща при вас точно това, което вие осъждате у другия.

Истината е, че когато жената злослови, тя се чувства изцедена и изтощена. Обратното също важи с пълна власт – разговорите за добри хора и достойни дела увеличават женската сила и добротата на жената.

Това важи не само за непознати хора, но и за съпруга и за всички роднини. Всичко, което жената изрича на глас, е като мантра, която започва да действа и върху нея и върху хората покрай нея. За съжаление съвременната жена постоянно си навлича отрицателна енергия, несъзнавайки или забравяйки, че думите имат сила. Затова мислете за думите, които използвате в живота си!

Когато кажете "голяма работа", омаловажавате това, което сте постигнали, което имате, което обичате. Когато се уловите, че сте направили грешка, по-добре не възкликвайте: "ужас" или "кошмар". Не казвайте: "Аз съм глупачка" или "Каква съм идиотка", защото така сами се омагьосвате.

Забравете и за магическите "насърчителни" лозунги по хладилника от рода на: "Махни се от хладилника, прасе такова!", "Ставай от дивана, мързелива крава!" и така нататък.

Помислете за това! Направете ревизия на своите вътрешни диалози! Преименувайте се от "прасе" в "богиня", а съпруга си вместо "селяндур", наричайте "моят герой". Животът скоро ще започне да се променя, защото в него ще има нови персонажи.

Говорете красиво и за красиви неща! Именно това е един от начините да създадете около себе си изобилие и просперитет!

Източник: econet.ru / превод на Бг: myvelikoturnovo.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.