10 Първи дами, които засенчиха своите съпрузи

10 Първи дами, които засенчиха своите съпрузи
Първите дами винаги са в очите на хората. Като съпруги на президенти, те трябва да изглеждат страхотно, да са модел за подражание във всяко едно отношение: от социалните им дейности, през семейството и модата. Общественото мнение спрямо тях е безкомпромисно. Но когато те са надарени с неподражаем чар, остроумие, стил и силен характер, образът и името им се превръщат в еталон на цяло едно поколение.
Екипът на Bright Side е съставил списък с 10-те от най-забележителни съпруги на държавни лидери, които успяха да спечелят сърцата на милиони и дори да станат по-популярни и обичани от своите по-силни половинки.
Кои са Първите дами, които засенчиха своите съзпрузи.

10 невероятни Първи дами, които засенчиха своите съпрузи


Жаклин Кенеди, САЩ - съпругата на американския президент Джон Кенеди плени хората със стил, нежност, чувство за хумор и остър ум.

kenedi jaklin

Мишел Обама, САЩ - Жизнерадостна и естествена, борец за здравословното хранене и за доброто образование сред младите. В публичното говорене, Мишел засенчи дори съпруга си.

Michelle_Obama_official_portrait_headshot

Грейс Кели, Монако Красивата и успешна холивудска актриса изоставени филмовата си кариера, за да се превърне в принцеса. Тя се омъжва за Рение III, принц на Монако. В първата си Коледа като принцеса Грейс покани деца от всички краища на княжество на коледен бал.

Grace_Kelly_1955 Карла Бруни, Франция Успешен топ модел, певица и поетеса, надарена с красота и интелект - светът я познаваше много преди да чуе за политиката на Никола Саркози. Карла бързо се превърна в любимец на френските жени преди всичко заради свободолюбивата й природа.

Carla_Bruni-Sarkozy_(3)

Мелания Тръмп, САЩ Мелания привлича погледите на всички със своята красота и стил. Тя започва кариерата си на модел още на 16 години в Милано и Париж. В момента тя определено печели повече симпатии от съпруга си, а сред някои среди, именно заради него дори буди съчувствие.

Melania_Trump_(8_February_2016)

Шантал Бия, Камерун Първата дама на Камерун не може да остане незабелязана. Шантал се занимава с благотворителност и първият Афро Международен Референтен Център за Изследване на ХИВ / СПИН носи нейното име. Извън страната си, Първата дама на Камерун е много по-известна от мъжа си, президента Пол Бия.

Chantal Biya

Шейха Моза бин Насер ал Миснед, Катар съпругата на бившия емир на Катар е една от най-стилните жени на Изтока. Въпреки традициите на региона, тя се появява с открито лице, има докторска степен, също така е почетна Дама-командор на Ордена на Британската империя, и специалния пратеник на ЮНЕСКО. Тя се смята за "сив кардинал" на Катар. Борец е за правата на жените, а модернизацията на страната и създаването на връзки със западния свят се твърди, че са нейни постижения.

photo © noblesseetroyautes.com    photo © noblesseetroyautes.com

Кралица Летиция, Испания съпругата на крал Филип VI от Испания е красива модна икона и майка на две очарователни дъщери. В чужбина кралицата е по-известна от съпруга си, поне сред жените, тъй като модните списания постоянно пишат за нея. Летиция имаше отлична кариера като журналист. След като стана принцеса, тя спечели множество награди за постиженията си в защита на децата и насърчаването на развитието на културата и образованието.

Queen_of_Spain_(2015

Кралица Рания, Йордания Тази елегантна жена е съпругата на краля на Йордания и майка на четири деца. Историята на Рания е на една модерна Пепеляшка. Като едно обикновено момиче, тя е работила в офис на Ситибанк в Аман и там се запознава с бъдещия си съпруг. Тя е ръководител на фонд, който се бори за правата на жените, бори се срещу злоупотребата с деца, подкрепя програми за ваксинация и донорство на органи и има за цел да оборудва всички училища в Йордания с компютри. Рания се включва активно в международната политика.

Queen_Rania_2008

Пенг Лиюен, Китай Съпругата на китайския президент Си Цзинпин е известна китайска певица. Когато тя се запознава с бъдещия си съпруг през 1986 г., почти никой не е чувал за него, но Пенг Лиюен е била добре позната и обичана. Тя е умна, има силен характер и има значително влияние в страната. И сякаш това не е достатъчно, тя също така е генерал-майор. Пенг се нарича сред хората Божурената фея. Божурът, като особено почитано цвете в Китай, е символ на императора и олицетворява красота и чувствеността.

Peng Liyuan Peng Liyuan

снимките без колаж за Кенеди са от wikipedia

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.