Потребители на социалните мрежи призоваха първата дама на САЩ Мишел Обама да се кандидатира за президент през 2020 г., пише US Magazine (People on social media want Michelle Obama to run in 2020) Хаштагът е #michelle2020

„Те искат Обама да се върнат. След шокиращата победа на Доналд Тръмп над Хилари Клинтън във вторник има хора, които вече призовават Мишел Обама да се кандидатира на следващите избори“,  съобщава изданието и отбелязва, че за 8 години в Белия дом първата дама е станала една от най-обичаните политически фигури в новата история на САЩ.

michelle-2020

Съпругата на президента на САЩ Барак Обама – Мишел Обама бе обявена за най-влиятелна жена на 2010 г. според Forbes


В социалните мрежи вече се появи и хаштаг #Michelle2020. „Дали не е рано за кампания 2020 за Мишел Обама?“, пише потребител в Twitter. Друг добавя, че ако победи на следващите избори, Мишел ще влезе в историята два пъти – като първата жена президент и като първата тъмнокожа жена президент.

По думите на друг коментатор в социалните мрежи Тръмп-президент е като Долорес Ъмбридж от сагата за Хари Потър, която наследява Албус Дъмбълдор начело на училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. „Което значи също, че Обама ще се върне. #michelle2020“, добавя потребителят.

„Как можем да помогнем, за да върнем Мишел Обама в Беля дом“, пита друг.

Самата Мишел Обама обаче неведнъж е казвала, че никога няма да се кандидатира за държавен пост.